Kocken Tareq Taylor blir årets julvärd i TV
27 Okt 2021

Tareq Taylor älskar julen, och är mer än laddad inför uppdraget.
– Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger han.
Med rötterna i flera kulturer brukar Tareq Taylor passa på att dra ut på sin favorithögtid. Det blir svensk jul på julafton och engelsk på juldagen. En rolig jultröja åker gärna på och han vill ha sina nära och kära omkring sig. Det ska dofta glögg och finnas gott om julmat och julgodis, och gärna ligga ett stearinljusskimmer över julen. Och Tareq vill att man ska ha roligt.
– Jul ska vara kul. Jag tycker julen ÄR rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton.
Eva Beckman, programdirektör på SVT, är nöjd över valet av årets julvärd:
– Tareq Taylor utstrålar värme och glädje, och han har förmågan att beröra. Jag vet att många av oss gärna skulle fira julafton med honom. Och nu får vi ju verkligen möjlighet att göra det.
Tareq Taylor har arbetat som kock sedan 1980-talet. Han har drivit ett flertal restauranger och gett ut flera böcker om mat, varav flera har belönats med priser. Tareq har medverkat i många olika radio- och tv-program.
Just nu är han aktuell som en av domarna i SVT:s matlagningsprogram Bäst i köket. Han har medverkat i bland annat Trädgårdstider och Lyckomaten på SVT. Under flera säsonger har Tareq Taylor lagat maten i Stjärnorna på slottet och gör så även i årets säsong av serien. 2017 vann han Kockarnas kamp.
Klockan 15.00 på julafton tänder Tareq Taylor ljuset i TV-rutan, precis som traditionen bjuder.
Av: Annika Rådlund Källa: SVT
Foto: Cecilia Wikbladh
Klockan 15.00 på julafton tänder Tareq Taylor ljuset i TV-rutan, precis som traditionen bjuder.
Av: Annika Rådlund Källa: SVT
Foto: Cecilia Wikbladh
27 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier