Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här öppnar Christian Hellberg en ny krog i Stockholm

 
Här öppnar Christian Hellberg en ny krog i StockholmChristan Hellberg öppnar La Boca Doce på Fredsgatan 12 i Stockholm. Kocken och krögaren Christian Hellberg öppnar den 17 november en nya krogsatsning, La Boca Doce, i  F12:s tidigare lokaler i Stockholm.

Om tre veckor öppnar La Boca Doce, en restaurang där inspirationen kommer från Buenos Aires och främst de stökiga hamnkvarteren i La Boca, en stadsdel som representerar både Sydamerika och länderna kring medelhavet.

 – Vi vill driva en krog som vi själva skulle vilja gå till med låg tröskel in och högt i tak. Restaurangen kommer att ha stort fokus på mat där gästerna själva involveras i alla steg och kanske till och med blir serverade av kocken direkt i köket. Ambitionen är att vara en varm famn i Stockholms nattliv, säger Christian Hellberg.

La Boca Doce är ett Nuevo Latino Steakhouse där grunden byggs av kvalitet och hantverk  - med eld, rök och mat som andas Medelhavet.

Christian Hellberg har en lång meritlista, han vann bland annat Årets kock 2001, han har deltagit i flera TV-produktioner och gett ut kokböcker.
Köksmästare blir Mattias Dahlström, en kock med lång erfarenhet inom krogbranschen. Han har tidigare under ett flertal år arbetat sida vid sida med Christian Hellberg på Griffins Steakhouse i Stockholm. Matens tillagningssätt har starka influenser av Sydamerika och medelhavet, med inspiration från olika grilltekniker, främst asado och churrascarior.

       – Våra gäster är sådana som gillar att gå ut och umgås, samlas runt ett bord som fylls till brädden med fat, skålar och glas. Kombinationen av mat, musik och puls blandat med det familjära är något vi verkligen brinner för, detta kommer att reflekteras i restaurangen, säger Christian Hellberg.
Av: Annika Rådlund