Här öppnar Christian Hellberg en ny krog i Stockholm
22 Okt 2021

Om tre veckor öppnar La Boca Doce, en restaurang där inspirationen kommer från Buenos Aires och främst de stökiga hamnkvarteren i La Boca, en stadsdel som representerar både Sydamerika och länderna kring medelhavet.
– Vi vill driva en krog som vi själva skulle vilja gå till med låg tröskel in och högt i tak. Restaurangen kommer att ha stort fokus på mat där gästerna själva involveras i alla steg och kanske till och med blir serverade av kocken direkt i köket. Ambitionen är att vara en varm famn i Stockholms nattliv, säger Christian Hellberg.
La Boca Doce är ett Nuevo Latino Steakhouse där grunden byggs av kvalitet och hantverk - med eld, rök och mat som andas Medelhavet.
Christian Hellberg har en lång meritlista, han vann bland annat Årets kock 2001, han har deltagit i flera TV-produktioner och gett ut kokböcker.
Köksmästare blir Mattias Dahlström, en kock med lång erfarenhet inom krogbranschen. Han har tidigare under ett flertal år arbetat sida vid sida med Christian Hellberg på Griffins Steakhouse i Stockholm. Matens tillagningssätt har starka influenser av Sydamerika och medelhavet, med inspiration från olika grilltekniker, främst asado och churrascarior.
– Våra gäster är sådana som gillar att gå ut och umgås, samlas runt ett bord som fylls till brädden med fat, skålar och glas. Kombinationen av mat, musik och puls blandat med det familjära är något vi verkligen brinner för, detta kommer att reflekteras i restaurangen, säger Christian Hellberg.
Av: Annika Rådlund
22 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"