Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Isaan blir Berns Asiatiska igen

 
 • Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser och har ett öppet kök med sittplatser runtom.

  Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser och har ett öppet kök med sittplatser runtom.

 • Berns restaurang är nyrenoverad och blev klar i januari.

  Berns restaurang är nyrenoverad och blev klar i januari.

 • Berns Asiatiska satsar nu på mat från Japan, Korea och Vietnam.

  Berns Asiatiska satsar nu på mat från Japan, Korea och Vietnam.

 • Restaurangen bytte namn till Isaan´i januari men har nu tagit tillbaka namnet Berns Asiatiska.

  Restaurangen bytte namn till Isaan´i januari men har nu tagit tillbaka namnet Berns Asiatiska.

Föregående
Nästa
 
Berns Asiatiska tar tillbaka det tidigare namnet och gör en storsatsning på mat med smaker från  Japan, Korea och Vietnam.

Krögaren Sayan Isaksson, som varit en del av Stureplansgruppen under 2019, har öppnade i januari en ny restaurang på Berns. Restaurangen fick namnet blir Isaan', samma namn som den region i Thailand som han själv kommer ifrån. Men nu har Sayan ett nytt projekt på gång och Berns restaurang återtar det tidigare namnet.

Som den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige var Berns Asiatiska ett nytt och exotiskt inslag bland Stockholms restauranger, och än idag fortsätter de att introducera nya spännande asiatiska smaker. Efter att ha serverat mat med inspiration från Isaan i Thailand och bruncher inspirerad av Bankoks street food så görs nu en satsning på en ny meny med 
asiatisk smakupplevelse med intryck från framförallt Japan, Korea och Vietnam.

Den nya menyn innehåller rätter som Ostron, Gyoza, Koreansk råbiff, Vietnamesiska crepes och Grillad havsaborre Macaostyle. 

Utöver den asiatiska maten så erbjuds en ny cocktailmeny där klassiska drinkar möter signaturdrinkar; Yuzu & Cucumber, Watermelon & Habanero, Tomato & Fermented Chili och Coconut & Strawberry är några av dem.

Onsdag den 26 augusti öppnar Berns Asiatiska åter upp dörrarna till den storslagna salongen. Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser, där matsalens hjärta är ett öppet kök med sittplatser runtom. Berns Asiatiska har trots att det nyligen blivit renoverat kvar en historisk känsla i lokalerna och på helgerna finns en DJ på plats.

 –Sayan  har ett nytt projekt på gång med oss på Stureplansgruppen som snart kommer avslöjas, berättar Linda Nordlund som är marknadschef på Stureplansgruppen.

Stureplansgruppen grundades 1996 och där ingår bland annat Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. De har en omsättning på 1,3 miljarder sek med verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby.


Text och foto: Annika Rådlund