Isaan blir Berns Asiatiska igen
Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser och har ett öppet kök med sittplatser runtom.
Berns restaurang är nyrenoverad och blev klar i januari.
Berns Asiatiska satsar nu på mat från Japan, Korea och Vietnam.
Restaurangen bytte namn till Isaan´i januari men har nu tagit tillbaka namnet Berns Asiatiska.
26 Aug 2020
Krögaren Sayan Isaksson, som varit en del av Stureplansgruppen under 2019, har öppnade i januari en ny restaurang på Berns. Restaurangen fick namnet blir Isaan', samma namn som den region i Thailand som han själv kommer ifrån. Men nu har Sayan ett nytt projekt på gång och Berns restaurang återtar det tidigare namnet.
Som den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige var Berns Asiatiska ett nytt och exotiskt inslag bland Stockholms restauranger, och än idag fortsätter de att introducera nya spännande asiatiska smaker. Efter att ha serverat mat med inspiration från Isaan i Thailand och bruncher inspirerad av Bankoks street food så görs nu en satsning på en ny meny med
asiatisk smakupplevelse med intryck från framförallt Japan, Korea och Vietnam.
Den nya menyn innehåller rätter som Ostron, Gyoza, Koreansk råbiff, Vietnamesiska crepes och Grillad havsaborre Macaostyle.
Utöver den asiatiska maten så erbjuds en ny cocktailmeny där klassiska drinkar möter signaturdrinkar; Yuzu & Cucumber, Watermelon & Habanero, Tomato & Fermented Chili och Coconut & Strawberry är några av dem.
Onsdag den 26 augusti öppnar Berns Asiatiska åter upp dörrarna till den storslagna salongen. Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser, där matsalens hjärta är ett öppet kök med sittplatser runtom. Berns Asiatiska har trots att det nyligen blivit renoverat kvar en historisk känsla i lokalerna och på helgerna finns en DJ på plats.
–Sayan har ett nytt projekt på gång med oss på Stureplansgruppen som snart kommer avslöjas, berättar Linda Nordlund som är marknadschef på Stureplansgruppen.
Stureplansgruppen grundades 1996 och där ingår bland annat Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. De har en omsättning på 1,3 miljarder sek med verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby.
Text och foto: Annika Rådlund
26 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"
-
Märkligaste rumservice-beställningarna i år
...och ovanliga prylar upphittade på hotellrummen:
-
Elite Hotel Frost öppnar till våren
"Vi ser fram emot att öppna våra dörrar och dela denna magiska plats"
-
Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show arrangeras 9-10 oktober
"Mässan är den perfekta plattformen för att upptäcka nya produkter, omvärldsbevakning och nätverka med ledande varumärken och leverantörer"
-
Kanelbullens historia
...och tips på hur man kan använda överblivna kanelbullar.
-
Nytt servicekoncept till Kista Science Tower
Nya restaurangen och konferensanläggningen beräknas öppna i maj 2025.
-
Lagerhaus lanserar ny satsning för företagskunder
Lagerhaus kommer att kunna erbjuda faktura direkt i butik samt beställningar online genom en ny e-handel för företag.