Isaan blir Berns Asiatiska igen
Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser och har ett öppet kök med sittplatser runtom.
Berns restaurang är nyrenoverad och blev klar i januari.
Berns Asiatiska satsar nu på mat från Japan, Korea och Vietnam.
Restaurangen bytte namn till Isaan´i januari men har nu tagit tillbaka namnet Berns Asiatiska.
26 Aug 2020
Krögaren Sayan Isaksson, som varit en del av Stureplansgruppen under 2019, har öppnade i januari en ny restaurang på Berns. Restaurangen fick namnet blir Isaan', samma namn som den region i Thailand som han själv kommer ifrån. Men nu har Sayan ett nytt projekt på gång och Berns restaurang återtar det tidigare namnet.
Som den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige var Berns Asiatiska ett nytt och exotiskt inslag bland Stockholms restauranger, och än idag fortsätter de att introducera nya spännande asiatiska smaker. Efter att ha serverat mat med inspiration från Isaan i Thailand och bruncher inspirerad av Bankoks street food så görs nu en satsning på en ny meny med
asiatisk smakupplevelse med intryck från framförallt Japan, Korea och Vietnam.
Den nya menyn innehåller rätter som Ostron, Gyoza, Koreansk råbiff, Vietnamesiska crepes och Grillad havsaborre Macaostyle.
Utöver den asiatiska maten så erbjuds en ny cocktailmeny där klassiska drinkar möter signaturdrinkar; Yuzu & Cucumber, Watermelon & Habanero, Tomato & Fermented Chili och Coconut & Strawberry är några av dem.
Onsdag den 26 augusti öppnar Berns Asiatiska åter upp dörrarna till den storslagna salongen. Restaurangen rymmer cirka 150 sittplatser, där matsalens hjärta är ett öppet kök med sittplatser runtom. Berns Asiatiska har trots att det nyligen blivit renoverat kvar en historisk känsla i lokalerna och på helgerna finns en DJ på plats.
–Sayan har ett nytt projekt på gång med oss på Stureplansgruppen som snart kommer avslöjas, berättar Linda Nordlund som är marknadschef på Stureplansgruppen.
Stureplansgruppen grundades 1996 och där ingår bland annat Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. De har en omsättning på 1,3 miljarder sek med verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby.
Text och foto: Annika Rådlund
26 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok