Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Idag startar Stockholm Food & Wine

 
Idag startar Stockholm Food & WineTareq Taylor, Camilla Hamid, Zeina Mourtada, Gabriel Johansson, Gustav "Jävligt gott" Johansson och Paolo Roberto, är några av matprofilerna på plats. Idag  slår Sthlm Food & Wine upp dörrarna. Under tre dagar bjuds besökarna på gastronomisk inspiration och mat- och dryckesupplevelser. Bland nyheterna för i år märks Avenue de Champagne och en boulebana mitt i vimlet.


Kockarnas Krog
Kockarnas Krog är en pop-up-restaurang som bara kan besökas under Sthlm Food & Wine. I år intar Stellagalan Kockarnas Krog och några av Sveriges främsta kvinnliga kockar står för de specialkomponerade rätterna med hållbarhet i fokus. Louise Johansson, Malin Söderström, Maria Printz och Frida Nilsson kommer alla att komponera en rätt var till den unika Kockarnas Krog-menyn.
Läs mer om den här.

Matbloggspriset

Matbloggspriset är Nordens äldsta bloggpris och delas sedan 2008 ut på Sthlm Food & Wine. Priset är en hyllning till alla matbloggare som lagar mat, utbildar, experimenterar och inspirerar. Vinnare i sju kategorier koras på fredag klockan 18.00 på Food & Wine-scenen.

Mack-SM
Mackor och bröd är trendigt, klimatsmart och går att variera i all oändlighet. Men vem gör egentligen Sveriges godaste macka? Bland årets bidrag finns allt från picklad habanero och kålrot, brynt smör-majonnäs och ärtpesto till puffade bondbönor och cashewricotta. Tävlingen startar 10.00 på fredag och prisutdelningen sker 13.30.  

Sthlm Street Food gästar

Sensommarens matfestival Sthlm Street Food som gick av stapeln i Kungsträdgården gästar nu Sthlm Food & Wine! Några av Sveriges bästa food trucks kommer att finnas på plats, bland andra årets SM-vinnare En Bohuslänsk Deli som kommer att servera sin vinnarrätt rostad brioche med skaldjur.

Provningar  
Varför inte njuta av Languedoc-viner i kombination med franska ostar? Eller få veta vad som egentligen är skillnaden på champagne och andra bubblande viner? Sthlm Food & Wine erbjuder en rad olika provningar där besökarna vidgar sina vyer och lär sig mer om att förena mat och dryck. 

Avenue de Champagne
Nytt för i år är Avenue de Champagne där vinexperten Fredrik Schelin kommer att finnas på plats och guida besökarna genom sortimentet och svara på frågor som i vilken ordning dryckerna bör provas. Hur smakar olika sorters champagne tillsammans med ostron och caviar? Flera gånger dagligen kommer en unik flaska champagne att öppnas – besökarna får möjlighet att prova och höra historien bakom den ädla drycken.

Bli vinsmart på 30 minuter

Lär dig vinets smaker och hur du bäst kombinerar mat och dryck på bara 30 minuter. Besökarna får ta del av en interaktiv och inspirerande vinprovning ledd av en erfaren sommelier som även delar med sig av smarta tips för att förhöja vinupplevelsen. Sthlm Food & Wine på går 8-10 november på Stockholmsmässan i Älvsjö, parallelt med mässan Allt för hälsan.
www.stockholmfoodandwine.se


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Stockholmsmässan