Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets sommarjobbare är utsedd

 
Årets sommarjobbare är utseddÅrets sommarjobbare: Alva Hansson, Gullmarsstrand Hotell och Konferens, Emil Åbom, 20 år på Clarion Collection Hotell i Eskilstuna och Maja Svensson på The Townhouse i Borås. Årets Sommarjobbare delas ut till de som gjort betydande insatser på en restaurang, ett hotell, en krog eller café under sommaren 2019. Priset delas ut i tre kategorier och vinnarna får förutom titeln också en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz.

– Vi har fått in 30 procent fler nomineringar i år vilket gjort juryarbetet extra tufft, berättar Fredrik Åström, juryns ordförande och till vardags VD för Svenska Kulturpärlor (Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott i Gnesta samt Pelles Lusthus i Nyköping). 

2019 års vinnare blev till slut Alva Hansson, 18 år (Gullmarsstrand Hotell och Konferens, Fiskebäckskil), Emil Åbom, 20 år (Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell, Eskilstuna) och Maja Svensson, 19 år (The Townhouse, Borås).

Förutom titeln vinner var och en även ett stipendie från Swiss Education Group på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz för att ytterligare stärka sina kunskaper i yrket. Vinnarna får även varsitt presentkort på en weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna slott för att vila upp efter en hektisk sommar.

- Det här är helt klart tre värdiga vinnare av titeln Årets Sommarjobbare 2019. Ett pris som just ska motivera unga att se möjligheterna i restaurangbranschen, kommenterar Fredrik Åström.

Emil Åbom – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Hotell:
”Det känns jättekul att vinna priset! Det är ett väldigt varierande yrke. Trots att man har samma arbetsuppgifter varje dag så är den ena dagen inte den andra lik. Det händer alltid någonting nytt och det tycker jag är väldigt roligt!”

Alva Hansson – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Restaurang:
”Jag har lärt mig väldigt mycket på mitt sommarjobb som jag kommer ha nytta av i både skolan och arbetslivet framöver.”

Maja, 18 år – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Kök:
”Det har varit jätteroligt! Jag har haft min handledare Robert som verkligen har lärt mig allt jag kan. Jag har fått erfarenhet för resten av livet!”
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Kulturpärlor