Årets sommarjobbare är utsedd
31 Okt 2019
– Vi har fått in 30 procent fler nomineringar i år vilket gjort juryarbetet extra tufft, berättar Fredrik Åström, juryns ordförande och till vardags VD för Svenska Kulturpärlor (Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott i Gnesta samt Pelles Lusthus i Nyköping).
2019 års vinnare blev till slut Alva Hansson, 18 år (Gullmarsstrand Hotell och Konferens, Fiskebäckskil), Emil Åbom, 20 år (Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell, Eskilstuna) och Maja Svensson, 19 år (The Townhouse, Borås).
Förutom titeln vinner var och en även ett stipendie från Swiss Education Group på en tvåveckors Summer Camp inklusive resa till Schweiz för att ytterligare stärka sina kunskaper i yrket. Vinnarna får även varsitt presentkort på en weekend på Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus eller Södertuna slott för att vila upp efter en hektisk sommar.
- Det här är helt klart tre värdiga vinnare av titeln Årets Sommarjobbare 2019. Ett pris som just ska motivera unga att se möjligheterna i restaurangbranschen, kommenterar Fredrik Åström.
Emil Åbom – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Hotell:
”Det känns jättekul att vinna priset! Det är ett väldigt varierande yrke. Trots att man har samma arbetsuppgifter varje dag så är den ena dagen inte den andra lik. Det händer alltid någonting nytt och det tycker jag är väldigt roligt!”
Alva Hansson – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Restaurang:
”Jag har lärt mig väldigt mycket på mitt sommarjobb som jag kommer ha nytta av i både skolan och arbetslivet framöver.”
Maja, 18 år – Vinnare av Årets Sommarjobbare 2019, Kök:
”Det har varit jätteroligt! Jag har haft min handledare Robert som verkligen har lärt mig allt jag kan. Jag har fått erfarenhet för resten av livet!”
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Kulturpärlor
31 Okt 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans