Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

En fjärdeplats för Sverige i Pâté-Croûte i Lyon

 
En fjärdeplats för Sverige i  Pâté-Croûte i Lyon– Jag är fantastiskt glad för den här upplevelsen och chansen att tävla på den här nivån, säger Malidza Larsson. För första gången någonsin var Sverige med och deltog i världsfinalen Pâté-Croûte i Lyon och den svenska representanten, Malidza Larsson från Restaurangakademien, gjorde en utomordentlig insats och landade på en delad fjärde plats.

Den 4 december avgjordes världsfinalen i Pâté-Croûte i Lyon. 14 finalister från hela världen, däribland Nordamerika, Japan, Tahiti, England och Frankrike deltog. När juryn sagt sitt stod det klart att det blev Fréderic Le Guen-Jeffroy (Paris, Frankrike) som tog hem världsmästartiteln.

–Jag är fantastiskt glad för den här upplevelsen och chansen att tävla på den här nivån. Den största utmaningen var att tillaga patéerna i lånat kök här i Lyon. Det har varit en otroligt lärorik upplevelse, den svenska uttagningen och perioden fram till VM har gett mig en enorm erfarenhet, säger Malidza Larsson.

Juryn bestod av flera gastronomiska profiler, däribland juryordförande Karen Torosyan från tvåstjärniga Michelin-krogen Bozar i Bryssel. Efter tävlingsmomentet följde en galamiddag för 500 gäster där tävlingsresultatet presenterades.

Den internationella tävlingen Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i Lyon sedan 2009 och årets tävling bevakades av press från hela Frankrike, bland annat genom direktsändning i TV.
Av: Annika Rådlund