Café Klotet öppnar intill restaurang Gondolen
8 Dec 2023
Nu står det klart att en ny granne flyttar in i lokalen bredvid i Katarinahuset – en restaurang och bar som kommer att gå under namnet Café Klotet. Bakom satsningen står Svenska Brasserier som också driver Gondolen och även närliggande Riche Fenix (på Götgatan) och The Hills.
Köksmästare på Café Klotet blir Louise Phalén som närmast kommer från vinbaren Grus Grus. Doris Charapkina, tidigare sommelier och restaurangchef på Schmaltz Bar & Delicatessen, tar rollen som chefssommelier och driftchef.
–Det känns jättekul att vi snart öppnar ytterligare en restaurang på Södermalm. Louise och Doris är nyckelpersoner i vår nya satsning och deras kreativitet har resulterat i många spännande idéer som vi tar med oss in i konceptet. Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, projektägare för Café Klotet.
Namnet till krogen är taget från föregångaren Café Klotet som låg på Klotgränd nedanför Katarinahuset mellan 1877 och 1935. Interiören på nya Café Klotet är ritad och utformad av inredningsarkitekterna Ellen Nyqvist och Louise Tungården, som även gjort inredningen på Riche Fenix.
Café Klotet öppnar i början av 2024 och rekrytering av personal pågår för fullt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Brasserier
8 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans