Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Café Klotet öppnar intill restaurang Gondolen

 
Café Klotet öppnar intill restaurang GondolenMatilda Jackson (i mitten) tillsammans med köksmästare Louise Phalén och Doris Charapkina som blir chefssommelier och driftchef på Café Klotet. I oktober öppnade anrika restaurang Gondolen på nytt efter att ha varit stängd sedan 2020. Nu kommer Café Klotet att öppna på samma våning i lokalen intill. Planerad öppning är januari 2024.

Nu står det klart att en ny granne flyttar in i lokalen bredvid i Katarinahuset – en restaurang och bar som kommer att gå under namnet Café Klotet. Bakom satsningen står Svenska Brasserier som också driver Gondolen och även närliggande Riche Fenix (på Götgatan) och The Hills. 

Köksmästare på Café Klotet blir Louise Phalén som närmast kommer från vinbaren Grus Grus. Doris Charapkina, tidigare sommelier och restaurangchef på Schmaltz Bar & Delicatessen, tar rollen som chefssommelier och driftchef.

–Det känns jättekul att vi snart öppnar ytterligare en restaurang på Södermalm. Louise och Doris är nyckelpersoner i vår nya satsning och deras kreativitet har resulterat i många spännande idéer som vi tar med oss in i konceptet. Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Matilda Jackson, projektägare för Café Klotet.

Namnet till krogen är taget från föregångaren Café Klotet som låg på Klotgränd nedanför Katarinahuset mellan 1877 och 1935. Interiören på nya Café Klotet är ritad och utformad av inredningsarkitekterna Ellen Nyqvist och Louise Tungården, som även gjort inredningen på Riche Fenix. 

Café Klotet öppnar i början av 2024 och rekrytering av personal pågår för fullt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Brasserier