Prisregn över Tjoget i Hornstull
4 Dec 2023
Tjoget i Hornstull finns nu med på listan av världens bästa barer The World’s 50 Best Bars 2023 när de i oktober utökade listan med nummer 51-100.
Inte nog med det, när Tjogets nya cocktail-varumärke Contraband släppte i slutet av sommaren (tre stycken cocktails på burk) så prisades samtliga tre nu i den internationella tävlingen Global Spirits Masters. Apple Mule vann guld i sin kategori, medan Milano Spritz och Paloma vann varsin Master i sina respektive kategorier.
Detta firar Contraband med att släppa ännu en cocktail – klassikern Negroni.
–Redan när vi skapade Contraband kändes det givet att vi skulle släppa en Negroni. Det är en av få drinkar som blir populärare för varje år som går, säger Andreas Bergman, en av grundarna till Contraband.
Contrabands version av Negroni följer det klassiska receptet med gin, söt vermouth och en röd italiensk bitter och serveras över is med en apelsinklyfta i glaset.
Förutom Tjoget finns två andra nordiska barer med på listan över världens bästa barer. Himkok, Oslo ligger på plats 10, Röda Huset, Stockholm på plats 31, Oslos Svanen med på listan för första gången på plats 84 samt en triumferande återkomst från Köpenhamns Ruby på plats 87.
Av: Annika Rådlund Foto: Tjoget och World´s Best Bars 2023
4 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen