Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Prisregn över Tjoget i Hornstull

 
Prisregn över Tjoget i HornstullTjoget, som finns med på listan över världens bästa barer, lanserar ännu en drink på burk.  Det har varit ett framgångsrikt år, igen, för Tjoget vid Hornstull i Stockholm. I år hamnade de på plats 93 på listan The World’s Best Bars 2023 och deras egna cocktail-varumärke Contraband har nu prisats i den internationella tävlingen Global Spirits Masters. 

Tjoget i Hornstull finns nu med på listan av världens bästa barer The World’s 50 Best Bars 2023 när de i oktober utökade listan med nummer 51-100. 

Inte nog med det, när Tjogets nya cocktail-varumärke Contraband släppte i slutet av sommaren (tre stycken cocktails på burk) så prisades samtliga tre nu i den internationella tävlingen Global Spirits Masters. Apple Mule vann guld i sin kategori, medan Milano Spritz och Paloma vann varsin Master i sina respektive kategorier.
Detta firar Contraband med att släppa ännu en cocktail – klassikern Negroni.

–Redan när vi skapade Contraband kändes det givet att vi skulle släppa en Negroni. Det är en av få drinkar som blir populärare för varje år som går, säger Andreas Bergman, en av grundarna till Contraband. 

Contrabands version av Negroni följer det klassiska receptet med gin, söt vermouth och en röd italiensk bitter och serveras över is med en apelsinklyfta i glaset.

Förutom Tjoget finns två andra nordiska barer med på listan över världens bästa barer.  Himkok, Oslo ligger på plats 10, Röda Huset, Stockholm på plats 31, Oslos Svanen med på listan för första gången på plats 84 samt en triumferande återkomst från Köpenhamns Ruby på plats 87.
Av: Annika Rådlund  Foto: Tjoget och World´s Best Bars 2023