Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Boulebar expanderar utanför Norden

 
Boulebar expanderar utanför NordenBoulebar som finns på 12 platser i Sverige öppnar nu på ytterligare ett läge - denna gång i London. Nu expanderar svenska Boulebar till London genom förvärvet av Jack & Boule. Målet är att skapa en mötesplats för alla generationer inspirerad av den sydeuropeiska boulekulturen som varit framgångsreceptet i de andra städerna där Boulebar är verksamma. 

Nya Boulebar i London blir nummer 13 i ordningen. Sedan tidigare finns Boulebar i Stockholm, Köpenhamn, Malmö, Örebro och Göteborg.

– Vi skulle lika väl kunnat expandera till Hamburg eller Rotterdam, det är inte staden som är viktig - allt handlar om människorna. När vi mötte gänget bakom Jack & Boule märkte vi att de har samma driv och delar vår nördighet och passion för boule. Då var saken klar. Så har vår tillväxt ofta sett ut, vi ser en möjlighet och satsar helhjärtat på den, berättar Henrik Kruse, koncern-vd och grundare för Boulebar Group AB.

Boulebar lämnar, trots nedåtgående konjunkturutveckling, sitt bästa halvårsresultat någonsin bakom sig och väljer nu att expandera till London. Expansionen sker på klassiskt Boulebar-manér.

– London har ett spännande utbud av aktivitetsbaserade upplevelser och ligger på många sätt längre fram än Sverige, men vi fyller ett hål med det som Boulebar erbjuder, fortsätter Henrik.

Meddelande på LinkedIn blev till affär
Jack & Boule är relativt nystartade och driver en anläggning vid South Bank. Alec Feakes, som är vd, kontaktade Henrik via LinkedIn och frågade om de kunde ses. Under en resa till London med sin dotter träffade Henrik gänget bakom Jack & Boule och såg direkt potentialen. Boulebar går nu in som majoritetsägare och anläggningen kommer gradvis att byggas om i Boulebars manér.

Starkaste halvåret någonsin
Trots ökade kostnader och nedåtgående konjunkturutveckling så gjorde Boulebarkoncernen sitt bästa ekonomiska halvårsresultat genom tiderna för första delen av 2023. Nyetablering, människors behov av att mötas och succé på den danska marknaden är några av de saker som bidragit till rekordet.

Nettoomsättningen första halvåret uppgick till 125 MSEK med ett resultat efter finansnetto om +11 MSEK vilket var en förbättring med 4 MSEK jämfört med samma period föregående år. Omsättningen var 19 MSEK högre än motsvarande period förra året.

Om Boulebar
Boulebar drivs av sanna bouleentusiaster. Det startade som en tågluff genom Europa. Tre vänner som i en park bland Marseilles ruffa bakgator föll för boule.  Idag finns 12 stycken Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn. 

www.boulebar.se
Av: Annika Rådlund Källa och foto: BoulebarTaggar

Bar Sport Nyheter