Bygger pop up - restaurang i ett gigantiskt knäckebrödspaket
16 Nov 2023
Wasa har tillsammans med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz har man tagit fram en rad recept som öppnar upp för nya användningsområden. I samband med lanseringen av dessa receptsamarbeten bygger man också en pop-up restaurang i formen av ett knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken
Inne i restaurangen ska det serveras en meny bestående av bland annat knäckebröd med vispad fetaost, fikon & honung, en sötpotatis -& morotsoppa, ricottayoghurt med hyvlad zucchini, pinjenötter & knäckebrödscrunch, ljummen örtslungad potatis med kryddat knäckebrödsströssel och en avslutning bestående av Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups.
Menyn syftar till att inspirera kring smak, hälsa och hållbarhet – något som Wasa arbetar med i olika former under årets alla dagar.
- Maten som serveras på denna unika pop up, och som vi vill dela med er, kretsar kring just smak, hälsa och hållbarhet - något som är oerhört viktigt för oss. Alla rätter och råvaror produceras på ett så hållbart sätt som möjligt, där hälsa speglas i platsen för restaurangen och vägen dit, men även i Wasas Det har varit fantastiskt kul att utveckla en hel meny med knäckebröd som huvudpjäs och upptäcka oändliga användningsområden, säger Emmy Hammelfelt från Foodgeekz.
- Vi vill visa att hårda och bra val kan också val roliga och goda. Knäckebröd är inte ”tråkigt”, eller begränsat till en bit hårt bröd med endast smör på (även om det kan vara helt fantastiskt i all sin enkelhet). I detta samarbete vill vi med hjälp av Emmy & Evelina visa upp nya användningsområden. Att få presentera knäckebröd i en helt unik miljö, och med en modern tolkning, känns otroligt kul, säger Jakob Osborne, Global Sr. Brand Manager, på Wasa.
Upp för backen ska gästerna få bli coachade av antingen Foodgeekz, poddaren och ultralöparen Clara Henry eller sportprofilen Mårten Nylén.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"