Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bygger pop up - restaurang i ett gigantiskt knäckebrödspaket

 
  • Emmy & Evelina Hammelfelt från Foodgeekz har skapat en meny med Wasa knäckebröd.

    Emmy & Evelina Hammelfelt från Foodgeekz har skapat en meny med Wasa knäckebröd.

  • Wasas tillfälliga restaurang på toppen av Hammarbybacken i Stockholm.

    Wasas tillfälliga restaurang på toppen av Hammarbybacken i Stockholm.

Föregående
Nästa
 
Under helgen den 17-19 november bygger Wasa upp ett gigantiskt knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken i Stockholm. Inne i ”paketet” som gestaltar Wasa Falu Rågrut Chia & Havssalt ska Wasa tillsammans med systrarna Emmy & Evelina Hammelfelt från Foodgeekz, bygga upp en pop up - restaurang som speciellt inbjudna gäster ska få testa. 

Wasa har tillsammans med de holistiska receptkreatörerna Foodgeekz har man tagit fram en rad recept som öppnar upp för nya användningsområden. I samband med lanseringen av dessa receptsamarbeten bygger man också en pop-up restaurang i formen av ett knäckebrödspaket på toppen av Hammarbybacken

Inne i restaurangen ska det serveras en meny bestående av bland annat knäckebröd med vispad fetaost, fikon & honung, en sötpotatis -& morotsoppa, ricottayoghurt med hyvlad zucchini, pinjenötter & knäckebrödscrunch, ljummen örtslungad potatis med kryddat knäckebrödsströssel och en avslutning bestående av Banoffee med knäckebröd-kross & Peanut butter cups.

Menyn syftar till att inspirera kring smak, hälsa och hållbarhet – något som Wasa arbetar med i olika former under årets alla dagar.

- Maten som serveras på denna unika pop up, och som vi vill dela med er, kretsar kring just smak, hälsa och hållbarhet - något som är oerhört viktigt för oss. Alla rätter och råvaror produceras på ett så hållbart sätt som möjligt, där hälsa speglas i platsen för restaurangen och vägen dit, men även i Wasas Det har varit fantastiskt kul att utveckla en hel meny med knäckebröd som huvudpjäs och upptäcka oändliga användningsområden, säger Emmy Hammelfelt från Foodgeekz.

- Vi vill visa att hårda och bra val kan också val roliga och goda. Knäckebröd är inte ”tråkigt”, eller begränsat till en bit hårt bröd med endast smör på (även om det kan vara helt fantastiskt i all sin enkelhet). I detta samarbete vill vi med hjälp av Emmy & Evelina visa upp nya användningsområden. Att få presentera knäckebröd i en helt unik miljö, och med en modern tolkning, känns otroligt kul, säger Jakob Osborne, Global Sr. Brand Manager, på Wasa.

Upp för backen ska gästerna få bli coachade av antingen Foodgeekz, poddaren och ultralöparen Clara Henry eller sportprofilen Mårten Nylén.Se två av recepten här:Av: Annika Rådlund Källa och foto: Wasa