Nordic Seafood Summit arrangeras i Göteborg
7 Dec 2023
Nordic Seafood Summit är den första mötesplatsen att samla sjömatsbranschens samtliga aktörer – från fiskare och odlare till grossister, förädlingsindustri, handel, restaurang, forskare, beslutsfattare och myndigheter. Det är ett tillfälle för näringens aktörer att få en inblick i hela kedjans verklighet, utmaningar och möjligheter.
Målet är att skapa en känsla av gemenskap och framåtanda i branschen genom fokusera på lösningar och på framtid.
Under Nordic Seafood Summit 2024 kommer även det nyinstiftade Sjömatspriset att delas ut för första gången. Priset ska hylla visionärer som med tyngd och långsiktighet utvecklar den svenska sjömatsnäringen.
Sjömatspriset ska delas ut till personer, företag eller organisationer som distinkt och vältajmat skapar förutsättningar för sjömatens genomslag, konkurrenskraft och utveckling. Det kan röra sig om en innovation, ett projekt eller en produkt. Eller något annat. Det viktiga är att det kan göra långsiktig skillnad och är hållbart – även kommersiellt.
Sjömatspriset ska delas ut till personer, företag eller organisationer som distinkt och vältajmat skapar förutsättningar för sjömatens genomslag, konkurrenskraft och utveckling. Det kan röra sig om en innovation, ett projekt eller en produkt. Eller något annat. Det viktiga är att det kan göra långsiktig skillnad och är hållbart – även kommersiellt.
Om Sjömatspriset
Priset ska bli ett erkännande för de som vågar tänka nytt och tar initiativ till förändring och en uppmuntran till att fortsätta utveckla sjömatsnäringen. Prissumman 2024 är på 30 000 kronor.
Priset ska bli ett erkännande för de som vågar tänka nytt och tar initiativ till förändring och en uppmuntran till att fortsätta utveckla sjömatsnäringen. Prissumman 2024 är på 30 000 kronor.
Juryn består av representanter från Nordic Seafood Summits styrgrupp, branschorganisationer, grossist- och restaurangledet, dagligvaruhandeln och innovationsstödjande organisationer. Nominera din favorit till Sjömatspriset 2024 här.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Sea Summit
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Sea Summit
7 Dec 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"