Cocktailrecept: Vegansk Citron & Kokosmartini
18 Dec 2022
Basen i drinken är Amarula Vegan, en gräddlikör fri från mejeri och laktos. Äggen i receptet, i den italienska marängen, kan bytas ut mot mot kikärtsspad.
Ingredienser (2 drinkar):
12 cl Amarula Vegan
6 cl Limoncello
1, 5 dl kokosdryck
4 cl sockerlag
1/2 citron (juicen)
2 st digestivekex (krossade)
Italiensk maräng till topping
Gör så här:
1. Gnid en citronklyfta runt kanten på två martiniglas och doppa i krossade digestivekex.
2. Häll Amarula Vegan, Limoncello, kokosdryck, sockerlag och citronjuice i en shaker.
3. Fyll med is och skaka.
4. Häll upp i kylda cocktailglas och toppa med italiensk maräng.
Italiensk maräng:
2 äggvitor* (*För en helt vegansk drink gör italiensk maräng på kikärtsspad)
1 dl socker
0,25 dl vatten
Gör så här:
1. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
2. När sockerlagen sjunkit till 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
3. Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan, vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
4. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
5. Toppa drinkarna med den italienska marängen och bränn av med en brännare, servera genast.
Av: Annika Rådlund Källa: Anora Foto: Malin Fränberg
18 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen