Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pyjamashelg på Scandic Park

 
Pyjamashelg på Scandic ParkDet blir sömn som tema en helg i januari på Scandic Park i Stockholm. I samband med årets mörkaste period tar Scandic ett nytt grepp och har sömn som tema under en helg i januari. Gäster kommer mötas av personal i pyjamas, gå på exklusiva sömnkonserter och få de bästa sovtipsen från experter inom området.

Den 21–22 januari 2023 förvandlas Scandic Park i Stockholm till Sveriges sömnigaste hotell. På plats möts gästerna av personal i pyjamas i receptionen som ska guida dem under två sovvänliga dagar. Utöver det bjuds det även på nattmat och Scandic Parks egna sängfösare. Under evenemanget kan gästerna testa på sömncoachning som hålls av psykologen Björn Hedensjö. Tillsammans med Lina Thomsgård driver han den välkända podcasten “Dumma människor” som också kommer vara på plats för att livepodda och bjuda på sina bästa sovråd.

– Tyvärr är trenden tydlig. Vi sover inte tillräckligt bra. Vi lever i en tid där oro och stress är en del av mångas vardag. Skenande elpriser, inflation och krig i vår omvärld påverkar mångas vardag och inte minst vår sömnkvalitet, säger Björn Hedensjö, psykolog och sömnexpert.

För gäster som vill testa någonting helt nytt kommer även en rad sömnkonserter att hållas under dagen och kvällen. Bakom skivspelarna står Johanna Knutsson, DJ och artist, som ska spela musik medan publiken ligger mjukt nedbäddade i sängar i Scandic Parks konsertlokal. Johanna har tidigare spelat sömnkonserter både i och utanför Sverige, bland annat i Los Angeles och Berlin.

– Med initiativet Sveriges sömnigaste hotell vill vi på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera till att man ser över och lär sig mer om sina sovvanor. Vi, tillsammans med våra inbjudna experter, vill ge våra gäster de bästa förutsättningarna för en god natts sömn hos oss men även i deras egna hem och sängar, säger Mikaela Björkander, marknadschef på Scandic Hotels

Stress, oro eller ångest – anledningarna till att svenskarna sover dåligt är antagligen lika många som de sömnlösa nätterna. Flera undersökningar pekar på att man sovit dåligt det senaste året, vilket är en trend Scandic uppmärksammat. Att erbjuda en god natts sömn har alltid varit ett fokusområde för Scandic och nu vill bolaget tillsammans med experter hitta nya sätt att skapa den bästa sömnupplevelsen och sprida kunskaper som gäster kan använda sig av på hemmaplan.

– Vi märker att våra gäster värderar en god natts sömn nu mer än någonsin. Många lever en hektisk vardag präglad av småbarn, jobbstress och en hel del oro för privatekonomin. Därför lanserar vi det här initiativet för att hjälpa våra gäster att varva ner och återhämta sig efter en natt hos oss, säger Mikaela Björkander.

Bokningen till den sömniga helgen öppnade 16 december.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandichotels