Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotell med spektakulär design byggs i Norrköping

 
Hotell med spektakulär design byggs i NorrköpingClary House Hotel beräknas stå klart till hösten 2025. När Clary House Hotel i Norrköping är färdigbyggt så är det inte bara själva hotellbyggnaden som kommer att vara spektakulär. Hotellgym i en atriumgård, skybar med himlen som tak och ett stort spa är några av satsningarna som kommer att göras.

Flera restauranger kommer också att byggas i Clary House Hotel när det tar plats på Sveaplatsen i Norrköping, där det tidigare funnits en busstation. 

– Det blir ett spektakulärt hotell med stans kanske bästa läge, Sveaplatsen, där vi tar avstamp i den lokala historien. Planerna fanns redan innan pandemin men lades på is och har under tiden förfinats. Det blir det vi kallar ett destinationshotell, där hotellet i sig kan bli anledningen till ett besök, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group,

Han menar att flera faktorer spelar in för det, bland annat att designen måste sticka ut, både interiört och exteriört. 

–Vi skapar 205 rum och Norrköpings största hotellgym i atriumgården och stans första nya hotellspa och en stor konferens- och mötesavdelning och stor bankettsal och inte minst tre olika mat- och dryckeskoncept under samma tak, inte minst viktigt i en sådan här hotellsatsning.

Ett av hotellets koncept är en skybar med bistro och utsikt över Norrköping. Ovanpå skybaren kommer det att byggas en open air-bar, med himlen som tak. Målgruppen för hotellet är både tillresande gäster och Norrköpingsbor. 


Väl vald plats 

Anders Junger betonar att efter en lång karriär i hotellbranschen känner han sig säker på att satsningen i Norrköping kommer att bli framgångsrik. Inte minst för att Norrköping är just Norrköping.

– Staden har en stor historia och tradition och ligger vackert kring mycket vatten. Där finns en lång rad spännande företag samt flera statliga myndigheter och inte minst pågår en intressant expansion. Hotellet kommer att ge den internationella touch i kombination med Norrköpings eget DNA som en stad av Norrköpings dignitet är värd, säger Anders Junger.

Winn Hotel Group och Skanska har arbetet med projektet i flera år och har nu tecknat avtal om byggnationen som ligger 300 meter från Norrköpings planerade nya resecenter.

Marcus Ekelund, affärsutvecklare på Skanska säger:

– Skanska tar nu ytterligare steg som hållbar hotellutvecklare och Clary House Hotel ska ligga i framkant med bland annat värme och kyla från djupa borrhål och solpaneler på taken. Nyligen öppnade hotell i både Kiruna och Jönköping som Skanska utvecklat och byggt med höga ambitioner inom hållbarhet. Därifrån tar vi med oss erfarenheter in i detta projekt.

Winn Hotel Group driver idag elva hotell i tio städer under olika varumärken. Norrköpingshotellet sätter en ny standard för hur Winn Hotel Group kommer att utveckla framtidens cityhotell. Hotellet beräknas stå klart mot slutet av 2025.

Fakta Clary House Hotel

Plats: Sveaplatsen, 100 m från tågstationen
Antal rum: 205
Yta: Ca 11 000 kvm
Reception: Barreception med co-workingytor
Bar- och restaurang: Tre olika bar- och restaurangkoncept, bland annat en huvudrestaurang med stor uteservering och en skybar med bistro och sommartid en open air-bar på taket.
Möten: Hel våning för möten, konferens och bankett
Gym: Stort gym i atriumgården
Spa: Spa/wellness på takvåningen i hotellets lägre del
Parkering: Eget garage
Planerad invigning: Slutet av 2025
Operatör: Winn Hotel Group
Utvecklare/Entreprenör: Skanska
Arkitekt: Reflex Arkitekter
.
Av: Annika Rådlund Källa: Winn Hotel Group Foto: Reflex Arkitekter / TMRW INC