Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stureplansgruppen tar över Avalon Hotel

 
Stureplansgruppen tar över Avalon HotelStureplansgruppen kommer att starta 2023 med en etablering och ett första hotell i Göteborg. 

Från årsskiftet tar Stureplansgruppen över Avalon Hotel i centrala Göteborg. Det 101 rum stora hotellet med takterrass och utomhuspool är en oas av inspiration och lugn i göteborgspulsen. Med det centrala läget utgör Avalon en perfekt utgångspunkt för shopping, kultur, nöjen och ett pulserande liv. Tillskottet är en del i koncernens satsning inom hotell med bland annat Berns Hotel, Bank Hotel, Boo Boo Living och nu senast det klassiska spa- och möteshotellet Skepparholmen.

 –Jag har varit stamgäst sedan de öppnade 2007 och alltid tyckt att det är ett fantastiskt hotell. Allt från servicen, läget, arkitekturen och de härliga personerna har ständigt gjort intryck. Inte minst har Torbjörn (grundare av Avalon, Svenska Stadshotell) imponerat med att skapa ett hotell som precis lika gärna skulle kunna ligga på Ocean Drive i Miami,” säger Stureplansgruppens koncernchef Vimal Kovac.

Avalon Hotel är och kommer fortsatt vara medlem av Nordic Hotels & Resorts. Avalon arbetar med att göra hela vistelsen minnesvärd, där hotellets läge är central. Arkitekturen och adressen sätter mycket av atmosfären. Utsikten från sjätte våningen och uppåt är enastående med en utpräglad stadskänsla. Stureplansgruppen tar nu över och kommer fortsätta arbetet med att förädla boutiquehotellet med starkt fokus på att vara en given destination för upplevelser inom restaurang och bar.

Avalon Hotel byggdes 2007 i tätt samarbete mellan Semrén & Månsson Arkitektkontor, Fastighetsbolaget ByggGöta och Svenska Stadshotell. Redan från början var målet att skapa en utåtriktad och experimentell byggnad som förenade offentligt innehåll med en uttrycksfull exteriör. Den konformade tomtens asymmetri plockades upp och går igen i hela hotellet. Nu säljer grundaren Torbjörn L. Johansson, för Svenska Stadshotell, Avalon vidare till Stureplansgruppen.

 –Stureplansgruppen står för kvalitet, service och långsiktighet på samma sätt som Avalon, vilket ger unika gästupplevelser. Jag är stolt och glad att lämna arvet vidare till Vimal med medarbetare och är övertygad om att Avalon fortsätter sin framgångsrika resa, säger Torbjörn L. Johansson, ägare Avalon Hotel.

Med start från 2 januari 2023 tar Stureplansgruppen över verksamheten. Alla bokade rum, möten, event och restaurangbesök kommer att löpa som vanligt. Fastigheten ägs även framgent av fastighetsbolaget ByggGöta.


Om hotelletAvalon är ett hotell med 101 rum och sviter fördelade på sju våningar med takterrass och utomhuspool mitt i centrala Göteborg. 2022 utsågs Avalon till årets affärshotell via Travel News. 2017 blev Avalon årets hotell inom Nordic Hotels & Resorts, som de varit medlem i sedan 2015. Hotellet nominerades till Kasper Salin-priset 2007 och mottog 2008 priset för Göteborgs vackraste byggnad. Hotellet ägs och drivs idag av Svenska Stadshotell.