Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Marknadsplats med fler restauranger ska öppna på Arlanda

 
Marknadsplats med fler restauranger ska öppna på ArlandaRC Café & Pâtisserie öppnar flera restauranger och caféer på Arlanda under 2023/2024. Flera butiker och restauranger är redo att öppna i början av sommaren då första delen av nya Marknadsplatsen ska stå klar tillsammans med en ny säkerhetskontroll. Nyligen blev det klart att bland annat egentillverkad ekologisk glass, genuina smaker från såväl det nordiska köket som från det franska konditoriet såväl som österländsk mat kompletterar det nya utbud som redan har lanserats.

Utvecklingen av nya Arlanda fortskrider. I Terminal 5 byggs en ny säkerhetskontroll med modern teknik som kommer att underlätta för resenären, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. 

Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Den första etappen av tre öppnar sommaren 2023 och hela Marknadsplatsen står klar runt årsskiftet 2024/2025.

Matupplevelsen på flygplatsen har stor påverkan på den totala resenärsupplevelsen. På Marknadsplatsen kommer därför fler ytor för restauranger och barer tillföras och anpassas till dagens och framtidens resenärer med fokus på ett brett utbud som ska passa allas plånböcker, mer hälsosam mat samt mat med tydlig lokal förankring. Ett avtal som nu är klart är med RC Café & Pâtisserie som öppnar flera nya spännande kök på Arlanda.

- Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen eller mer specifikt från Norden. Utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Med just det här konceptet får vi mycket av den lokala och genuina matanknytning som vi eftersträvar, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Stockholm Arlanda Airport.

RC Café & Pâtisserie har funnits på Arlanda sedan 2013 och de har idag två kaféer i Terminal 5 och under december öppnas ett tredje kafé, även det i Terminal 5. Under 2023/2024 öppnar RC fem nya enheter, varav fyra kommer ligga på Marknadsplatsen i Terminal 5.

- Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda. c. Vi är mycket förväntansfulla inför alla våra kommande nya öppningar och ser fram att möta alla resenärer på vår fantastiska arbetsplats Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC Café & Pâtisserie.

RC Café & Pâtisserie
är ett familjeägt företag som startades 2002 i Sigtuna av Charlotta Söör och Ronny Latva. Företaget drivs fortfarande som ett familjeföretag och sedan 2015 är även bröderna och tvillingarna Joakim och Niklas Blomquist hälftenägare.De nya enheterna som RC Café & Pâtisserie öppnar på Arlanda:

Nordic Lounge by RCDet bästa från det moderna och nordiska köket.

RC Glacier & CaféCafé med egentillverkad ekologisk glass med smaker från Italien och Frankrike.

RC Café & Pâtisserie (två enheter, en på Marknadsplatsen och en i gateområde C30-C44)Det franska konditoriet med allt från bakverk till smörgåsar och sallader.

RC Café & BrasserieFrukost, lunch och middag med fokus på klassiker från världens alla hörn.

Indochine (två enheter, en på Marknadsplatsen och en i gateområde C30-C44)


Minimalistisk österländsk mat som sushi, dumplings, wok, poké bowls och sallader.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Swedavia