Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Anamma Pulled Vego ger kockarna mer variation på vegetariska rätter

 
  • Nyheten Anamma Pulled Vego ska göra det enkelt att kunna variera och tillaga  vegetariska rätter för många.

    Nyheten Anamma Pulled Vego ska göra det enkelt att kunna variera och tillaga vegetariska rätter för många.

  • Smårätter med Pulled vego.

    Smårätter med Pulled vego.

  • Hamburgare med Pulled vego-

    Hamburgare med Pulled vego-

Föregående
Nästa
 
Svenskarnas intresse för att äta vegetarisk mat växer* och trenden är tydlig, fler väljer ett grönt alternativ på restaurangernas menyer. Nu lanseras Anamma Pulled Vego som gör det lättare för restaurangerna att tillaga många olika smakrika vegetariska måltider från grunden.

Det är allt vanligare att både restauranger inom privat och offentlig sektor erbjuder ett vegetariskt alternativ på menyn. Dessutom fortsätter trenden med street-food med fler gröna rätter som är lätta att äta gående eller på stående fot.

Nyheten Anamma Pulled Vego  ska göra det enkelt att kunna variera och tillaga välsmakande vegetariska rätter för många portioner. Anamma Pulled Vego passar lika bra i moderna rätter som hamburgare, wraps och bagels som i en klassisk vegetarisk pytt eller en god gryta.

- Anamma Pulled Vego skapar nya möjligheter att tillaga många olika goda smakrika vegetariska och veganska rätter från grunden. Den är smakrik och har en saftig köttlik konsistens. Dessutom är glutenfri och har ett högt proteininnehåll, säger Ellinor Persson, marknadschef FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige.

Sortiment från Anamma är veganskt och baserat på sojaprotein. Orkla Foods Sverige erbjuder restauranger och storkök ett brett utbud av produkter från Anamma som vegofärs, vegobitar, eko falafel, vegobullar, vegoburgare och vegokorv. Anamma tillagas i Eslöv och i Simrishamn och är sedan 2015 är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige.

* Orkla MatbarometerOrkla Foods Sveriges  varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng's, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. De har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor årligen och runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro.


Av: Annika Rådlund Källa och Foto: Orkla Foods