Årets tävlingar på Gastronord
8 Apr 2024
De fem största tävlingarna på mässan är:
Bästa Monter Gastronord
Tidningen Hotell & Restaurang anordnar sedvanligt tävlingen Bästa monter Gastronord i samarbete med Stockholmsmässan. Förra året var det Rational Scandinavia som kammade hem priset. Tävlingen äger rum den 9-11 april 2024 på Stockholmsmässan. Vilket företag som kammar hem årets vinst kan DU vara med och påverka. Röstningen sker i Tidningen Hotell och Restaurangs monter C:07:35 under mässans två första dagar 9-10:e april 2024. Prisutdelningen sker på mässan den 11 april. (Se mer info här)
Glass-SM
Deltagare i tävlingen är 30 olika glassbarer, konditorier och restauranger som säljer glass som take-away. Tävlingen utser Sveriges bästa glassmästare. Juryn består av erfarna glassmästare och konditorer. Åretstävlingskategorier är Glassmästarens val, Arla Pro gräddfil, Choklassorbet, och Nougatglass. Tävlingen arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Tävlingen går av stapeln den 9 april och vinnaren koras senare samma dag klockan 16.00.
Vinordic Wine Challenge
Juryn i Vinordic Wine Challenge utser varje år Sveriges mest prisvärda viner. I år har närmare 900 viner bedömts. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser, och nytt för i år är de nya tävlingskategorierna rött vin på burk, vitt vin på burk, rosévin på burk och mousserande på burk. I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut. Vinnarna offentliggörs på pressträffen i samband med öppnandet av mässan.
Årets Unga Sommelier
Tävlingen arrangeras av det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseur och syftet är att uppmärksammanästkommande generationer av sommelierer och tävlingen avgörs i monter C04:16 under torsdagen 11 april. Mer information finns här: https://sweden.chainedesrotisseurs.com/pages/823/arets-unga-sommelier.htmlBocuse d’Or Sweden Commis AwardBocuse d’Or Sweden Commis Award går för andra gången av stapeln på Gastronord, med syftet att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt och uppmärksamma karriärmöjligheter. Tävlingen avgörs på tävlingsområdet onsdagen 10 april.
Årets Unga Kock
Tävlingen arrangeras av sällskapet Chaîne des Rôtisseurs där syftet är att uppmärksamma nästkommandegenerationer av kockar. Tävlingen avgörs på Gastronords tävlingsområde under torsdagen 11 april.
Bocuse d’Or Sweden Commis Award
Bocuse d’Or Sweden Commis Award går för andra gången av stapeln på Gastronord, med syftet att uppmuntra fler unga kvinnliga kockar att tävla internationellt och uppmärksamma karriärmöjligheter. Tävlingen avgörs på tävlingsområdet under onsdagen 10 april.
8 Apr 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.