Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Urban Deli öppnar nya koncept i Hagastaden

 
Urban Deli öppnar nya koncept i HagastadenYaki Ashkenazi, Alexander, Bäckman Olivia och Secher Henrik Leijon. Den 1 mars öppnar Urban Deli den första av två nya enheter i det nya life science huset Forskaren i Hagastaden. Ambitionen är att utveckla fokuset på innovation för att ligga i fortsatt framkant och driva omställningen till framtidens mat.

–Det känns jättespännande att öppna i Forskaren! Den här etableringen är det första steget på en ny resa för Urban Deli, samtidigt som vi såklart bär med oss den fantastiska stämningen och kvaliteten som Urban Deli redan står för. Vi har ett otroligt starkt team och ser fram emot att fortsätta inspirera och identifiera sätt att äta smartare och mer hållbart, med ett utbud som samtidigt känns tillgängligt, säger Olivia Secher, etableringsansvarig för Urban Deli Hagastaden.

Urban Deli ägs av Axfood och har rollen som innovatör och nytänkande drivkraft inom matlagning, produktutveckling och insikter om framtidens mat. Sedan tidigare har Urban Deli bland annat varit med och etablerat braxen som ett alternativ på tallriken, baljväxter som protein, gårdsfiskgratäng, och nya sätt att arbeta med cirkulärt odlad svamp från Stockholm Mushroom Farm.

New York-inspirerad deli
Den första enheten som Urban Deli öppnar i Forskaren är en butik och New York-inspirerad deli där det bland annat serveras English muffins, bagels & schmear, fullkornscroissanter, chopped salads och olika soppor. Inspirationen kommer från amerikanska delis, nordiska råvaror och dagens alla timmar.

Senare under våren öppnar även en större restaurang i Forskaren med det nya matkonceptet Urban Diner, som bäst beskrivs som en mix mellan ett franskt brasserie och en modern amerikansk diner.

–Urban Deli-besökare kommer absolut känna igen sig i Forskaren, samtidigt som vi ser fram emot att presentera något helt nytt. Bland annat med vårt eget bageri där vi kan erbjuda olika typer av bröd sprungna ur den amerikanska deli-kulturen. Det känns väldigt kul att få vara med om att sätta en ny typ av Urban Deli på kartan och vi ser fram emot att skapa en spännande mötesplats där vi testar och provar nytt hela tiden, säger Alexander Bäckman, platschef för nya Urban Deli Hagastaden.

Teamet bakom Urban Deli’s nya satsning i Hagastaden består av etableringsansvarige Olivia Secher, restaurangchef Henrik Leijon och platschef Alexander Bäckman, tidigare grundare och ägare av restaurang Nook. Yaki Ashkenazi kommer senast från rollen som konditor på BAK och på Urban Deli i Hagastaden blir han ansvarig för bageriet.

Därtill har Urban Deli även rekryterat matkreatören Markus Junkala och Fanny Sturén som blir projektledare för hållbar utveckling. De nya rollerna utgör en viktig del av Urban Deli’s resa med fokus på att driva förändring inom mat och produktutveckling.

Urban Deli öppnar sin första enhet i Forskaren med deli, butik och en liten bar den 1 mars. Den större restaurangen, som blir Urban Deli’s andra enhet i Forskaren, öppnar i början av april.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Urban Deli