Urban Deli öppnar nya koncept i Hagastaden
18 Feb 2024
–Det känns jättespännande att öppna i Forskaren! Den här etableringen är det första steget på en ny resa för Urban Deli, samtidigt som vi såklart bär med oss den fantastiska stämningen och kvaliteten som Urban Deli redan står för. Vi har ett otroligt starkt team och ser fram emot att fortsätta inspirera och identifiera sätt att äta smartare och mer hållbart, med ett utbud som samtidigt känns tillgängligt, säger Olivia Secher, etableringsansvarig för Urban Deli Hagastaden.
Urban Deli ägs av Axfood och har rollen som innovatör och nytänkande drivkraft inom matlagning, produktutveckling och insikter om framtidens mat. Sedan tidigare har Urban Deli bland annat varit med och etablerat braxen som ett alternativ på tallriken, baljväxter som protein, gårdsfiskgratäng, och nya sätt att arbeta med cirkulärt odlad svamp från Stockholm Mushroom Farm.
New York-inspirerad deli
Den första enheten som Urban Deli öppnar i Forskaren är en butik och New York-inspirerad deli där det bland annat serveras English muffins, bagels & schmear, fullkornscroissanter, chopped salads och olika soppor. Inspirationen kommer från amerikanska delis, nordiska råvaror och dagens alla timmar.
Senare under våren öppnar även en större restaurang i Forskaren med det nya matkonceptet Urban Diner, som bäst beskrivs som en mix mellan ett franskt brasserie och en modern amerikansk diner.
–Urban Deli-besökare kommer absolut känna igen sig i Forskaren, samtidigt som vi ser fram emot att presentera något helt nytt. Bland annat med vårt eget bageri där vi kan erbjuda olika typer av bröd sprungna ur den amerikanska deli-kulturen. Det känns väldigt kul att få vara med om att sätta en ny typ av Urban Deli på kartan och vi ser fram emot att skapa en spännande mötesplats där vi testar och provar nytt hela tiden, säger Alexander Bäckman, platschef för nya Urban Deli Hagastaden.
Teamet bakom Urban Deli’s nya satsning i Hagastaden består av etableringsansvarige Olivia Secher, restaurangchef Henrik Leijon och platschef Alexander Bäckman, tidigare grundare och ägare av restaurang Nook. Yaki Ashkenazi kommer senast från rollen som konditor på BAK och på Urban Deli i Hagastaden blir han ansvarig för bageriet.
Därtill har Urban Deli även rekryterat matkreatören Markus Junkala och Fanny Sturén som blir projektledare för hållbar utveckling. De nya rollerna utgör en viktig del av Urban Deli’s resa med fokus på att driva förändring inom mat och produktutveckling.
Urban Deli öppnar sin första enhet i Forskaren med deli, butik och en liten bar den 1 mars. Den större restaurangen, som blir Urban Deli’s andra enhet i Forskaren, öppnar i början av april.
18 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"