Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vimmerby Stadshotell ingår i World Hotels Crafted

 
Vimmerby Stadshotell ingår i World Hotels CraftedBest Western Vimmerby Stadshotell är numera Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted. Med nytt varumärke, nyrenoverade rum och ett nytt SPA tar nu Vimmerby Stadshotell nästa steg i att bli en attraktiv året-runt-destination.

Den 1:e februari 2024 förvandlades Best Western Vimmerby Stadshotell till Vimmerby Stadshotell, WorldHotels Crafted, en del av BWH Hotels. Mer än hälften av rummen har redan designats och inretts enligt Crafteds standard, vilket vilket ska ge en speciell atmosfär och en känsla av exklusivitet.

Vimmerby Stadshotell, beläget i hjärtat av Vimmerby och med anor från 1868, har genomgått flera förändringar de senaste åren. Efter över 20 år med stängda källarlokaler, beslutade ledningen att återuppliva de spännande lokalerna och skapa en ny exklusiv spa-anläggning. I oktober 2023 stod anläggningen klar och med detta tar Vimmerby Stadshotell steg in att bli en året-runt-destination.

–Vi är otroligt glada och stolta över att få med Vimmerby Stadshotell i WorldHotels Crafted-familjen. Det blir vårt åttonde Crafted hotell i Skandinavien och vår första spa-destination, vilket känns extra kul. Geografiskt sett är det också helt rätt för vår hotellgrupp, säger Victor Apelgren, Brand Manager för WorldHotels Crafted.

I WorldHotels Crafted ingår sedan innan; The Vault Hotel, NOFO Hotel, Hotel Frantz, Hotel Ruth, Hotel Kung Carl och The Winery Hotel i Sverige, samt Bergen Harbour Hotel i Norge. Utanför Skandinavien ingår bland annat hotellikoner som Eden Roc i Miami och ACME Hotel i Chicago.

–Det är vår vision att denna satsning skall göra Vimmerby Stadshotell till en året-runt-destination för privat och affärsresenärer. Säger hotellchefen Martina Bergqvist.

–Ett högkvalitativt hotell med restaurang, konferens- och spa-anläggning där vi nu sticker ut hakan ännu mer och blir ett av åtta hotell i Skandinavien som har privilegiet att tillhöra Crafted segmentet, fortsätter Martina.Av: Annika Rådlund Källa och foto: BWH Hotels