Nu öppnar Villa Skärtofta i Saltsjöbaden
14 Feb 2024
Under hösten 2023 har det pågått ett intensivt provlabbande på Villa Skärtofta; kockar har rekryterats från Italien med köksmästare John Bråsth i spetsen. Rätter för den fasta menyn har i omgångar både provlagats, provsmakats och matchas ihop med de mest passande dryckesvalen – väl utvalda av Vår Gårds sommelier Tiego Martins och restaurangansvarig Åsa Andersson.
Teamet på Villa Skärtofta har även klockat serveringen av respektive rätt, inklusive beskrivning av drycken och dess härkomst. Varje detalj har setts över för att säkra så att gästerna får uppleva den höga nivå av mat, dryck och service som teamet siktat mot under flera år.
– Det var när jag stod framför Villa Skärtofta med dess tinnar och torn som polletten trillade ner; en finkrog i en anrik privatbostad, 20 minuter från Stockholm City och samtidigt mitt ute i skärgården. Det var ett koncept som ännu inte fanns i Sverige och vi hade förutsättningarna att skapa det, säger Liam Ginnane.
– Vår Gård har under sina 100 år vuxit sig till en destination människor söker sig till för att uppleva natur, konst, mat och dryck. Genom att öppna upp Villa Skärtofta och erbjuda en finkrog i storslagen miljö och med höga ambitioner hoppas vi kunna erbjuda en upplevelse som du inte kan få någon annanstans i världen, säger Kadi Upmark, vd Vår Gård.
Överklass och kollektivVilla Skärtofta skapades av arkitekt Gustaf Lindgren som privatbostad åt ingenjör John Bernström, hans danskfödda fru Hanne Andersen och deras 11 barn. Villan stod klar 1897, bland de första privatbostäderna i området. Många år senare blev Villa Skärtofta en del av Kooperativa förbundets kursverksamhet som blev starten för Vår Gårds historia.
14 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen