Tommy Myllymäki och Pi Le tar över Bobergs Matsal på NK
24 Maj 2024
Bobergs Matsal invigdes år 1915 på plan 4 på NK i Stockholm och är uppkallat efter arkitekten Ferdinand Boberg som ritat byggnaden. Matsalen är känd som Ferdinand Bobergs sista verk och är idag en elegant lunchrestaurang i en klassisk miljö.
Driften har skiftat genom åren och nu är det alltså dags för med Tommy Myllymäki och Pi Le, som även driver 2-stjärniga restaurang AIRA, att kliva in och sätta sin prägel på verksamheten. Tillsammans med Bobergs Matsal tar de också över driften av Nordiska Kantinen som ligger i koppling till matsalen och som erbjuder enklare, kulinariska brickluncher.
–Vi är glada över att ha fått förtroendet att driva Bobergs Matsal. Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera nytt och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva och ser fram emot att få välkomna våra gäster i augusti , säger Tommy Myllymäki.
Tommy Myllymäki driver sedan 2020 även restaurang Aira på Djurgården i Stockholm, som under våren 2023 blev tilldelad sin andra stjärna i Guide MICHELIN. Pi Le axlade rollen som köksmästare på AIRA 2020 och var med när restaurangen fick sin första stjärna i Guide MICHELIN år 2021, och den andra stjärnan i samband med att han klev upp som delägare 2023.
–Vi är väldigt glada att Bobergs Matsal knyter till sig expertisen från två av Sveriges framstående krögare och kockar. Matsalen är en helt unik upplevelse i sig, och det kräver en väldigt kunnig och kreativ aktör för att göra den rättvisa. Vi ser fram emot att få följa och uppleva Pi och Tommys vision för Bobergs Matsal, säger varuhuschefen Henrik Lilja.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: NK
24 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"