Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Swedish Street Food Awards avgörs i sommar

 
Swedish Street Food Awards avgörs i sommarVinnarna i Swedish Street Food Awards går vidare och representerar Sverige i finalen under European Street Food Awards. Gatumaten tas till nya höjder i sommar när Swedish Street Food Awards arrangeras i Helsingborg i sommar. 

Besökarna på H22 City Expo kommer tillsammans med en jury att kunna rösta fram Sveriges godaste gatumat under streetfoodfestivalen på Hamntorget den 17-19 juni.

H22 City Expo bjuder in till en tre dagar lång streetfoodfestival med mixat utbud och fokus på hållbara val. När besökarna köper mat från de deltagande vagnarna får man också en röstsedel och kan lägga sin röst på favoriträtterna. Juryns spännande arbete med att bedöma maten kan också följas på plats.

Vinnarna i Swedish Street Food Awards går vidare och representerar Sverige i finalen under European Street Food Awards i höst. Plats är ännu inte bestämd.

City Expons omfattande matkoncept skapas av kocken Daniel Berlin som också leder juryn för Swedish Street Food Awards den 17-19 juni – som är en del av världens största streetfoodfestival.

– Vi är mycket glada över att Swedish Street Food Awards arrangeras i Helsingborg. Det passar väl in i den gastronomiska linjen för H22 City Expo. Expon i sin helhet är ett bra utvecklingsverktyg för alla oss som arbetar med mat, från produktion till vad som ska ligga på tallriken framöver, säger Daniel Berlin.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Matcoma