Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

WorldHotels Crafted Collection vill expandera i Sverige

 
WorldHotels Crafted Collection vill expandera i SverigeHotel Kung Carl vid Stureplan i Stockholm är ett av hotellen som ingår i WorldHotels Crafted Collection. Sedan den globala lanseringen av hotellkedjan WordHotels varumärke Crafted Collection förra året, planerar de nu att expandera på den skandinaviska marknaden.

Den gemensamma nämnaren för Crafted Collection-hotellen att ett koncept, tema eller en historia ligger till grund för hotellets idé. Det kan visa sig i  bland annat vacker arkitektur, modern design, historia och konst.

–Målet med Crafted Collection är att skapa den ledande kollektionen av lifestyle-hotell i Skandinavien. Nu kan vi erbjuda hotellägare att ingå i en grupp av hotell där kreativitet, unika upplevelser och personlig service står i fokus. Trenden där hotellgästerna söker efter upplevelser och där hotellet blir destinationen fortsätter att öka, och med Crafted kan vi erbjuda detta,  säger Johan Michelson, VD BWH Hotel Group Skandinavien.

Ett av hotellen som redan har varit med Crafted Collection under en tid är The Vault Hotel i Helsingborg. På hotellet, som vilar på ett stort bankvalv och där det finns en historia kring den forna banken.

–När nu WorldHotels kraftsamlar för att skapa en kollektion av boutique- och lifestylehotel med högklassig profil av unika platser, design och lokala storys, känner vi att The Vault Hotel passar väl in. Vi är säkra på att det kommer generera både synergier och nya samarbeten mellan hotellen som har liknande beskrivning och ambition i hela Skandinavien, säger Kjell Jakobsson, ägare av RoomRepublic gruppen och The Vault Hotel Helsingborg.

Ytterligare hotell som ingår i Crafted Collection är bland andra NOFO Hotel, Hotel Frantz, Hotel Ruth och Hotel Kung Carl, alla med något unikt. Även The Winery Hotel, som utmärker sig med sin unika egna vinproduktion, blir en del av varumärket och där hantverket ligger till grund för hotellets koncept.

–Crafted, det vill säga hantverk, genomsyrar allt vi gör på The Winery Hotel. Från vårt hjärta, vineriet, där vi framställer vin från druva till flaska - till köket där smakerna komponeras i perfekt harmoni till vinernas karaktär. Hantverket följer oss även in i inredningsdetaljerna och det familjära välkomnandet från våra vingårdsarbetare. Allt det som tillsammans skapar den atmosfär som får våra gäster att trivas, njuta och återkomma, gång på gång, säger Sarah Djerf, Marketing Manager på The Winery Hotel.

Andra  hotell som ingår i Crafted Collection runt om i världen är bland annat trendiga ACME Hotel i Chicago som är känt för sin urbana konst och lekfulla high-tech inslag. På Hotel Bijou i San Fransisco bor gästerna förstklassigt i art-deco designad miljö och i holländska Arnhem har Hotel Haarhuis satsat på gastronomiska upplevelser och en familjär service.


I Sverige ingår dessa hotell i WorldHotels Crafted collection:
The Vault Hotel, Helsingborg
Hotel Ruth, Stockholm
Hotel Frantz, Stockholm
NOFO Hotel & Wine bar, Stockholm
Hotel Kung Carl, Stockholm
The Winery Hotel, SolnaBWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och SureStay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runtom i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.


Av: Annika Rådlund
Källa och foto: BMH Hotel Group