Riche restaurangchef öppnar nytt på Götgatan
7 Jun 2022
Namnet är inspirerat av det historiska Apoteket Fenix som legat på adressen sedan början av 1800-talet. Därefter huserade Fenix bar och restaurang i lokalen med start på 80-talet. I och med öppningen blir Riche Fenix den tredje aktören som återuppstår på adressen under samma namn, en blinkning till den mytologiska innebörden av en Fenix.
Riche Fenix kommer fungera som ett nav för kreativitet, och regelbundet bjuda in konstnärer, DJ’s och kreatörer för att skapa en levande mat- och kulturscen i området.
I fronten för satsningen står Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche, och för maten står kökschef William Carlström, tidigare AIRA.
Släktskapet med den klassiska moderrestaurangen Riche på Birger Jarlsgatan återfinns i detaljerna, men systerkonceptet Riche Fenix sticker ut hakan och adderar en spännande lekfullhet som utmanar det konventionella. Riche Fenix kommer att drivas av Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche och Teatergrillen. Som dotter till PG Nilsson, grundare av Svenska Brasserier, är Matilda uppvuxen i Stockholms restaurangvärld. Förra året var hon även med och startade Riche Pelago, Riche tillfälliga sommarkrog ute på Djurgården.
Adress: Götgatan 40
Storlek på lokal: 200 kvm
Kapacitet: 50 sittplatser samt bar
Öppningsdatum: Hösten 2022
Adress: Götgatan 40.
Av: Annika Rådlund
7 Jun 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: