Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurang Eden öppnar i nyrenoverat sekelskifteshus

 
  • Viktor Nyman, medgrundare av restaurang Eden.

    Viktor Nyman, medgrundare av restaurang Eden.

  • Sally Voltaire är kreativ ledare för restaurangköket.

    Sally Voltaire är kreativ ledare för restaurangköket.

Föregående
Nästa
 
Den 18 maj öppnar Eden upp sina portar på Smedsudden. Sedan i höstas har arbetet pågått med att rusta upp sekelskifteshuset tillsammans med Stockholm Stad.

Bakom satsningen står gänget bakom bland annat Trädgården, Fållan, Färgfabriken och Häktet, där Viktor Nyman grundare av Häktet kommer bli ansvarig krögare för Eden.

–Jag tror att pandemin skänkte nytt ljus på vad vi människor vill ha i våra liv. Många upplever en längtan efter att vara nära naturen samtidigt som man inte är redo att lämna staden. Vår plan med Eden är därför att skapa en oas med ett kluster av olika mötesplatser som tillslut växer ihop i en gemensam symbios säger Viktor Nyman, medgrundare av Eden

Först ut av platser att öppna är Edens restaurang & bar där Sally Voltaire har fått rollen som kreativ ledare i köket. Sally har en lång och gedigen erfarenhet inom restaurangbranschen. Hon har drivit flertalet restauranger under eget namn sedan drygt tio år tillbaka, varav senast en sommar pop-up på södra Gotland. Hon ackompanjeras av Edens barchef Kaj-khan Hrynczenko som tidigare bemästrat ställen som Punk Royale, Fotografiska, Pharmarium och Trädgården samt Källarmästare Caroline Sjöberg, som de senaste 10 åren, har lett flertalet av Bockholmens krogar.  

–Tongångarna i såväl kök som bar, kommer att domineras av medelhavets smaker och enkelhet där råvaran står i fokus och grönsakerna spelar en central roll säger Sally Voltaire


Utanför huset byggs även en terrass med bar, där musiken kommer att få en central roll, innan den flyttar ut på sommarängarna runt Eden, lagom till att vattentemperaturen når över badbart.

Förutom mat, dryck, musik och träning kommer Edens gäster att få uppleva ett hus i helt ny skepnad, där detaljerna från förr getts ny färger och former. Eden är ritad av arkitekt Gustav Appell och interiören är skapad av designstudion Esteriör. 


–Sekelskiftesbyggnadens starka karaktär och vackra detaljer är utgångspunkten i Edens gestaltning. En varsam renovering av huset kombineras med nya sommarterrasser inbäddade i parkens grönska säger Gustav Appell, arkitekt och medgrundare av Eden.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Eden