Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny restaurang vid Sveriges sydligaste vandrarhem

 
Ny restaurang vid Sveriges sydligaste vandrarhemSTF Smygehuk Lighthouse Hostel Vandrarhemmet STF Smygehuk Lighthouse Hostel kommer inom kort att öppna en ny restaurang. Den kommer att ligga i det som tidigare var bostadshuset, i direkt anslutning till vandrarhemmet.
Arbetet med att starta upp en ny restaurang vi Smygehuk Lighthouse Hostel är  i full gång, något som Mick och Joanna Daly, som driver STF Smygehuk Lighthouse Hostel sedan i fjol, är mycket glada för.

- Vi ser fram emot att få erbjuda personlig service och upplevelser med mat och boende som helhetskoncept, säger Mick Daly.

När paret Daly vann pitchtävlingen 2021 drömde de om att utveckla sitt koncept med bland annat en restaurang. Och fastighetsägaren Trelleborgs kommun är angelägen om att gå entreprenörerna till mötes.

- Vi är glada att kunna hjälpa till med att utveckla Smygehuk som turistdestination. Målet är ett jämnare flöde av besökare året om, säger fastighetsförvaltare Joshua Tyrén, Tekniska serviceförvaltningen.

Han liksom Visit Trelleborg ser stora fördelar med restaureringen, där båda menar att förvandlingen från bostadshus till restaurang kommer att lyfta besöksmålet i sin helhet.

- En dröm har gått i uppfyllelse. Detta hade aldrig blivit av utan Trelleborgs kommuns och Visit Trelleborgs tro på Smygehuk och på oss. Stort tack! utbrister Mick Daly.

Deras gemensamma strategi är att förstärka helhetsupplevelsen av besöksmålet kring Sveriges sydligaste udde, från fyren i väster till Köpmansmagasinet i öster. 

- Ju fler restaureringsmöjligheter kring Smygehuk, desto bättre. Här finns redan idag ett stort flöde av besökare som mer än gärna tar del av allt det lokala näringslivet har att erbjuda. Med etableringen av en restaurang vid vandrarhemmet ökar den ekonomiska aktiviteten på platsen och även kommuninvånarna får ett nytt ställe att besöka och vara glada för, konstaterar VD Maarja Edman, Visit Trelleborg.

- Just nu är det så att besökarna kommer till Smygehuk och upptäcker oss, men det ska vi ändra på. I framtiden ska besökarna komma till Smygehuk Lighthouse Hostel och upptäcka Smygehus, säger Mick Daly glatt.

För att inte störa mitt i högsäsongen kommer bostadshuset att renoveras i två etapper. Först byggs köket om så att det kan användas till catering och tillagning av frukost och lättare måltider till gästerna hela sommaren.

- Sedan när sommarsäsongen är slut fortsätter vi med att bygga klart restaurangen, säger Joshua Tyrén. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Visit Trelleborg

Taggar

Bygg Nyheter Restaurang