Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

ESS Groups nya hotell byter namn

 
  • Jacy’z Hotel & Resort öppnar i Göteborg i november.

    Jacy’z Hotel & Resort öppnar i Göteborg i november.

  • Jimmy Olsson, vd för Ess Groups nya hotell Jacy´z i Göteborg.

    Jimmy Olsson, vd för Ess Groups nya hotell Jacy´z i Göteborg.

Föregående
Nästa
 
I november slår Ess Group upp sin 11:e hotelldestination i Göteborg, som skulle heta Jimmyz. Nu byter destinationen namn och blir istället Jacy´z. 

Originalnamnet var hämtat från hotellets vd Jimmy Olsson.

–Vi blev nyligen kontaktade av ett företag utomlands som uppmärksammat oss på att de har varumärkesskyddat namnet Jimmy´z. Vi har fört en vänlig dialog med dem och försökt hitta ett sätt att samexistera, men vi kommer inte i mål. Deras önskan är att vi byter namn, något vi förstår och respekterar, säger Jimmy Olsson, VD på Jacy’z Hotel & Resort.

Processen med att byta namn till Jacy’z har redan startat.
–Ett bra namn är så klart viktigt och det var smickrande för mig att ägarna tyckte att mitt namn var passande för en sådan här spektakulär destination. Men det är ju erbjudandet och innehållet som ska vara i fokus, inte namnet.

Konceptet som hotellet kommer att ha är oförändrat. Det har 233 rum som bjuder på flera olika restaurang- och barkoncept, en pool club 100 meter upp i luften, en stor mötesanläggning, takterrass, blomaffär och aktiviteter såsom biljardbord, pingpong och golfsimulatorer.

Hotellet tar plats i den 28 våningar höga skyskrapa som byggs mitt i Göteborg. 14 av våningarna kommer att bli Jacy’z Hotel & Resort, resterande våningar blir kontor. Byggnaden har fått mycket uppmärksamhet för sin design och beskrivs redan i dag som ett nytt landmärke för staden Göteborg.

–Fokus för oss just nu är att kommunicera nyheten till alla de gäster som redan bokat. Upplevelsen på destinationen är helt oförändrad, bara namnet är nytt, men vi känner ändå att vi behöver höra av oss och berätta det. Det blir en hel del samtal att ringa då vi redan nu, främst på mötes- och eventsidan, har bra beläggning. Vi är väldigt glada att så många redan valt oss, så att ringa ett extra samtal känns nästan bara roligt.

Jacy’z Hotel & Resort i Göteborg öppnar den 1:a november.

Av: Annika Rådlund Källa: ESS Group