Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max lanserar två nya LikeMeat-kycklingburgare

 
Max lanserar två nya LikeMeat-kycklingburgareMax nya burgers är lakto-ovo-vegetariska. Nu serveras LikeMeats Crispy No Chicken burger på Max Burgers nya Grand Chicken-meny; Crispy No Chicken Buffalo samt Crispy No Chicken BBQ. 

LikeMeat är det enda alternativet till kyckling på menyn som tagits fram med inspiration från den amerikanska Chicken Sandwich-trenden. Produkterna säljs nu på samtliga Max-restauranger i Sverige och Danmark och är lakto-ovo-vegetariska.

- Med LikeMeat vill vi vara bäst på alternativ till kyckling - därför passar denna lansering som handen i handsken. Nu kan vi ge kycklingälskare ytterligare två riktigt goda och gröna alternativ på menyn som gör det mer åtråvärt och tillgängligt med vego säger Henrik Åkerman, Marknadschef, Licekindly Collective Nordics.

Menyn har enligt Max Burgers tagits fram som svar på den amerikanska Chicken Sandwich-trenden. På menyn kan gäster välja mellan två alternativ till kyckling, Crispy No Chicken Buffalo är en något hetare variant som serveras med saltgurka, sallad, sweet onion, majonnäs och buffalosås. Crispy No Chicken BBQ ska vara lite sötare och rökig burgare som kommer med saltgurka, sweet onion samt BBQ-sås och coleslaw. Båda burgarna serveras i ett sesambröd.

- Vi är ju burgarnördar och därför föll det sig naturligt att testa olika Chicken Sandwiches, det finns väldigt många goda men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Jag tycker det här är bland det bästa vi gjort och de gröna varianterna Crispy No Chicken är superbra alternativ till de ordinarie burgarna, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Om LikeMeat:
LikeMeat är en av producenterna av växtbaserade köttalternativ i Tyskland och som en del av Livekindly Collective. LikeMeat grundades 2013 och finns i flera europeiska länder samt i USA.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max