Max lanserar två nya LikeMeat-kycklingburgare
6 Maj 2022
- Med LikeMeat vill vi vara bäst på alternativ till kyckling - därför passar denna lansering som handen i handsken. Nu kan vi ge kycklingälskare ytterligare två riktigt goda och gröna alternativ på menyn som gör det mer åtråvärt och tillgängligt med vego säger Henrik Åkerman, Marknadschef, Licekindly Collective Nordics.
Menyn har enligt Max Burgers tagits fram som svar på den amerikanska Chicken Sandwich-trenden. På menyn kan gäster välja mellan två alternativ till kyckling, Crispy No Chicken Buffalo är en något hetare variant som serveras med saltgurka, sallad, sweet onion, majonnäs och buffalosås. Crispy No Chicken BBQ ska vara lite sötare och rökig burgare som kommer med saltgurka, sweet onion samt BBQ-sås och coleslaw. Båda burgarna serveras i ett sesambröd.
- Vi är ju burgarnördar och därför föll det sig naturligt att testa olika Chicken Sandwiches, det finns väldigt många goda men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Jag tycker det här är bland det bästa vi gjort och de gröna varianterna Crispy No Chicken är superbra alternativ till de ordinarie burgarna, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Om LikeMeat:
LikeMeat är en av producenterna av växtbaserade köttalternativ i Tyskland och som en del av Livekindly Collective. LikeMeat grundades 2013 och finns i flera europeiska länder samt i USA.
6 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: