Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pocket Café by Pontus Frithiof öppnar ett vegetariskt café i city

 
Pocket Café by Pontus Frithiof öppnar ett vegetariskt café i cityPontus Frithiof öppnar ett Pocket café i Norrsken House, driftchef blir Åsa Lydmar.  Pontus Group grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 20 verksamheter, nu utökas det ytterligare med Pocket Café i Stockholms city.

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar ett Pocket café i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57 den sista augusti. Norrsken House är ett öppet kontor för 350 entreprenörer och startup-företag och caféet beskrivs som "en hundra procent vegetarisk meny med gastronomisk höjd". På menyn återfinns frukost, lunch och takeaway-rätter, kaffe, dagsfärskt bröd och bakverk från bageriet på Kungsholmen. För att skapa igenkänning har restauranglokalen i Norrsken fått Pocket-konceptets ombonade miljö och atmosfär med de klassiska stolarna från Thonet, en soffa i grönt, precis som caféet i DN-skrapan, samt en generös bardisk som är navet för all beställning och servering.       
 
– Det är roligt att vårt cafékoncept tagits emot väl med enbart fina omdömen från våra gäster. Därför är det spännande att öppna på en ny location. Norrsken House känns som en självklar plats för vårt nya vegetariska utbud som matchar med Norrsken House filosofi om att skapa en bättre värld för människor och vår planet, säger Pontus Frithiof.

I samband öppningen den 31 augusti införs en ny logistikfunktion som gör det enkelt att förbeställa frukostar, luncher, fika med mera och få det levererat till kontoret eller hem. 
–Självklart med uppdukning och servering om så önskas.

De helägda verksamheterna under i Pontus Group är Pontus in the Air på Stockholm-Arlanda Terminal 5 samt verksamheterna I DN-skrapan; Pocket Café by Pontus och Accelerator Café by Pontus. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt, Nordrest och Modis restauranger. Bland annat har det hand om servering på MTR Express tåg mellan Stockholm– Göteborg och Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt Novi Beach Club by Pontus i Visby, Restaurang  La Girafe på Kungsholmen som öppnar i mitten av september 2020.
Det nya caféet PocketCafé by Pontus Norrsken House drivs av bolaget Pontus Frithiof City Venues.

 Driftchef för det nya caféet är Åsa Lydmar som närmast kommer från Strandvägen 1. 
– Jag är väldigt glad för möjligheten att få vara med från start och få presentera och driva ett helt vegetariskt koncept, som jag tror är en viktig avgörande del i framtidens restaurangkoncept.

Av: Annika Rådlund  Källa: Pontus Group