Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytänkande smaker på Max nya burgare

 
Nytänkande smaker på Max nya burgareMax nya burgare heter Korean BBQ. Max Burgers kickstartar hösten med en ny burgare – Korean BBQ. Kampanjburgaren har klassiska ingredienser som majonnäs och saltgurka men även inslag från det asiatiska köket med koreansk BBQ-sås och färsk koriander. 

Max chefskock Jonas Mårtensson och hans team har länge haft en koreansk burgare på agendan, men har inte förrän nu hittat rätt smakbalans och struktur.

- Det har varit utmanande att jobba med asiatiska smaker på en burgare. Man använder mycket fermentering i koreansk mat och då är det lätt att sältan eller de mer djupa smakerna tar över. Vi har tittat på att ta fram en koreansk-inspirerad burgare tidigare, men inte känt att vi hittat rätt kvalitet- och smakupplevelse så vi är otroligt glada över hur bra Korean BBQ blev. Kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med piggheten och den krispiga konsistensen av koriander, saltgurka och de friterade lökringarna skapar en total burgarupplevelse, säger Jonas Mårtensson.

Korean BBQ är har färsk koriander för att pigga upp burgarupplevelsen.

- Gochujang är basen i mycket koreansk mat och så även i vår BBQ-sås, vilket skapar en djup och fyllig smak och då behövs det en ingrediens som piggar upp och bryter av, och där passar färsk koriander perfekt. Den kraftiga smaken från såsen samspelar bra med koriandern, vilket skapar en fin balans i den totala burgarupplevelsen.

Kampanjburgaren Korean BBQ erbjuds i fyra alternativ: svenskt nötkött, halloumi, Spicy Chicken och Delifresh Plant Beef. Burgaren kommer att serveras på Max meny under perioden den 19 augusti – 20 oktober.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max