Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Choice Hotels upphör med munskydd

 
Nordic Choice Hotels upphör med munskyddNordic Choice Hotels slopar de tidigare obligatoriska munskydden. Nordic Choice Hotels har gjort  bedömningen att nu när restriktionerna minskat så har de beslutat att ta bort de tidigare obligatoriska munskydden.

I augusti 2020 så infördes obligatoriskt munskydd för anställda på Nordic Choice Hotel. Beslutet var en i raden av åtgärder för att bidra till minskad smittspridning av covid-19.

- Vi var snabbt ute med smittskyddsåtgärder för att både skydda vår personal men också våra gäster. Det har varit en uppmärksammad och uppskattad åtgärd från våra gäster men såklart påfrestande för vår personal att arbeta iförda munskydd. Nu bedömer vi äntligen att det är dags att lätta på detta krav och återigen kunna le synligt mot gästen, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth.

Att munskydden nu tas bort innebär inte att andra smittskyddsåtgärder minskar. Även fortsättningsvis så följer Nordic Choice Hotels myndigheternas restriktioner som bland annat innebär social distansering, god handhygien, begränsningar vad gäller restauranger och möten samt att personalen stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom.

- Det har varit en prövande period för alla och det känns därför väldigt bra att vi nu steg för steg kan lätta på de smittskyddsåtgärder som införts och därmed öppna upp vår verksamhet och våra samhällen igen. Vi lämnar en sommar bakom oss nu som varit fantastisk där många hotell haft en rekordbeläggning utifrån att allt fler valt att upptäcka Norden. Det här är en utveckling som ser tecken på att den fortsätter också i höst och i vinter. Det är med andra ord tydligt att vi nu på ett tryggt och säkert sätt lägger pandemin bakom oss, säger Silseth.

Han förklarar också att om myndigheterna inför rekommendationer om ansiktmask igen så kommer detta att följas. Enskilda hotell kan också, om de så önskar, även fortsättningsvis använda sig av ansiktsmask.


Av: Annika Rådlund Källa: Nordic choice hotel