Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nyöppning av Taverna Brillo - tillsammans med Danyel Couet och Sebastian Thureson

 
Nyöppning av Taverna Brillo  - tillsammans med Danyel Couet och Sebastian ThuresonThomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier tillsammans med kockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson. Taverna Brillo, som ligger vid Stureplan i Stockholm, öppnar på nytt under hösten efter en lättare renovering. Då är det inte bara inredningen som kommer att vara förnyad, även det tidigare matkonceptet har blivit förnyat - tillsammans med två namnkunniga kockar.

När Taverna Brillo öppnar igen under hösten är det tillsammans med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson bakom spakarna. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.

–Det känns otroligt spännande att kunna bjuda in hela stan till nya Taverna Brillo i höst tillsammans med Danyel och Sebastian. De besitter båda en enorm kulinarisk kreativitet med ett otroligt öga för kvalitet som passar perfekt in i Brillos värld, säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.

Danyel Couet har en lång och framgångsrik karriär som bland annat innefattar ett OS-guld med svenska kocklandslaget och han har även skrivit flera kokböcker. År 2018 öppnade Danyel restaurang Allegrine i Stockholm, tillsammans med Sebastian Thureson.
Sebastian Thureson blev en av finalisterna i Årets Kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under många år. Duon driver sedan tidigare även sommarrestaurangen Guldkaggen by Allegrine på Gotland.

– Taverna Brillo är och har alltid varit en skinande lustfylld plats som vi ser fram emot att förvalta och vidareutveckla. Brillo ska fortsätta vara en plats för människor som är nyfikna på nya smaker, som uppskattar konst och kultur, och som älskar Medelhavsmat lika mycket som vi gör, säger Danyel Couet
 
På hemsidan står att läsa:
Just nu gör vi om och renoverar inne i restaurangen, för att du senare i höst ska kunna komma till ett ännu bättre Taverna Brillo. Fram till dess har vi öppet i de främre delarna av restaurangen med ett lite enklare upplägg.Av: Annika Rådlund


.