Nyöppning av Taverna Brillo - tillsammans med Danyel Couet och Sebastian Thureson
13 Sep 2023

När Taverna Brillo öppnar igen under hösten är det tillsammans med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson bakom spakarna. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.
–Det känns otroligt spännande att kunna bjuda in hela stan till nya Taverna Brillo i höst tillsammans med Danyel och Sebastian. De besitter båda en enorm kulinarisk kreativitet med ett otroligt öga för kvalitet som passar perfekt in i Brillos värld, säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.
Danyel Couet har en lång och framgångsrik karriär som bland annat innefattar ett OS-guld med svenska kocklandslaget och han har även skrivit flera kokböcker. År 2018 öppnade Danyel restaurang Allegrine i Stockholm, tillsammans med Sebastian Thureson.
Sebastian Thureson blev en av finalisterna i Årets Kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under många år. Duon driver sedan tidigare även sommarrestaurangen Guldkaggen by Allegrine på Gotland.
– Taverna Brillo är och har alltid varit en skinande lustfylld plats som vi ser fram emot att förvalta och vidareutveckla. Brillo ska fortsätta vara en plats för människor som är nyfikna på nya smaker, som uppskattar konst och kultur, och som älskar Medelhavsmat lika mycket som vi gör, säger Danyel Couet
På hemsidan står att läsa:
.
13 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"