Nyöppning av Taverna Brillo - tillsammans med Danyel Couet och Sebastian Thureson
13 Sep 2023
När Taverna Brillo öppnar igen under hösten är det tillsammans med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson bakom spakarna. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.
–Det känns otroligt spännande att kunna bjuda in hela stan till nya Taverna Brillo i höst tillsammans med Danyel och Sebastian. De besitter båda en enorm kulinarisk kreativitet med ett otroligt öga för kvalitet som passar perfekt in i Brillos värld, säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.
Danyel Couet har en lång och framgångsrik karriär som bland annat innefattar ett OS-guld med svenska kocklandslaget och han har även skrivit flera kokböcker. År 2018 öppnade Danyel restaurang Allegrine i Stockholm, tillsammans med Sebastian Thureson.
Sebastian Thureson blev en av finalisterna i Årets Kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under många år. Duon driver sedan tidigare även sommarrestaurangen Guldkaggen by Allegrine på Gotland.
– Taverna Brillo är och har alltid varit en skinande lustfylld plats som vi ser fram emot att förvalta och vidareutveckla. Brillo ska fortsätta vara en plats för människor som är nyfikna på nya smaker, som uppskattar konst och kultur, och som älskar Medelhavsmat lika mycket som vi gör, säger Danyel Couet
På hemsidan står att läsa:
.
13 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"