Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Hotels & Resorts tar över Admiral Hotel

 
Nordic Hotels & Resorts tar över Admiral HotelNordic Hotels & Resorts tar över ikoniska Admiral Hotel i Köpenhamn.  I hjärtat av Köpenhamn vid Nyhavn och med utsikt över Köpenhamns hamn, är Admiral Hotel ett välkänt landmärke. Nu står det klart att Nordic Hotels & Resorts, portföljen med independenthotell inom Strawberry-gruppen, tar över driften av det anrika hotellet.

Beslutet att inkludera Admiral Hotel i Nordic Hotels & Resorts portfölj är inte bara en expansion; det är en hyllning till den danska hotellindustrins historia och dess betydelse för Köpenhamns kulturella identitet.

– Strawberry har alltid haft en historia om tillväxt och vi har länge velat expandera i Köpenhamn. Just Admiral Hotel har länge funnits med på listan över hotell vi vill driva, så det här är en milstolpe för oss, säger Petter A. Stordalen, ägare av Strawberry.

Förutom Villa Copenhagen och Comfort Hotel Vesterbro driver Strawberry två stora hotell på Köpenhamns flygplats, Clarion Hotel Copenhagen Airport och Comfort Hotel Copenhagen Airport. Båda hotellen är anslutna till den stora konferensanläggningen The Hangar på Köpenhamns flygplats. Kedjan har totalt 230 hotell i fem länder, fördelade på 4 kedjor och fler än 40 fristående hotell, som Admiral Hotel kommer att bli en del av. Det är fastighetsägaren Midstar Hotels AB som äger Admiral Hotel.

– Vi ser fram emot att få in Admiral Hotel i vår portfölj, som består av ett brett utbud av lyxhotell över hela Norden, med spahotell av högsta kvalitet, högfjällshotell och hotell i city, för att nämna några. Det är ett stort värde att kunna erbjuda gäster och medlemmar ännu ett ikoniskt hotell i Köpenhamn, säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer för Nordic Hotels & Resorts.Fakta om Admiral Hotel

Admiral Hotel är beläget i det ikoniska lagerhuset från 1787 på Toldbodgade med en hänförande utsikt över Köpenhamns hamn – precis där stadens puls möter havets lugn.Hotellet rymmer 366 nyrenoverade rum från 2019, inklusive sex sviter, 11 mötes- och konferensrum med plats för upp till 300 gäster, samt en bistrobar, terrasscafé och den hyllade restaurangen SALT.I över 40 år har Admiral Hotel varit det föredragna valet för gäster från hela världen som söker modern och kompromisslös gästfrihet.Admiral Hotel är inte bara en plats du vill besöka, utan en plats där du vill stanna.

Fakta om Midstar:
Det är fastighetsägaren Midstar Hotels AB som äger Admiral Hotel.Midstar Hotels AB grundades i april 2015 av Midstar AB tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond. Idag äger Midstar Hotels AB 28 hotell, 16 i Sverige, 8 i Norge och 4 i Danmark med totalt 4 683 rum
.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Strawberry

Taggar

Hotell Nyheter