Gateau öppnar på 4 platser på Arlanda i höst
31 Aug 2023

I Terminal 5 på Arlanda öppnade en ny säkerhetskontroll med modern teknik i början av sommaren, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Marknadsplatsen öppnar stegvis med början under andra halvan av 2023 och hela Marknadsplatsen ska stå klar runt årsskiftet 2024/2025.
Tanken är att resenärerna enkelt ska kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen men också från lokala svenska och nordiska aktörer.
Tidigare har flera nya butiks-, restaurang- och cafékoncept som ska öppna på Arlanda presenterats och nu kompletteras dessa med det svenska hantverksbageriet Gateau. På Gateau kan resenären njuta av premiumfika och ett utbud av bland annat bröd, bullar och tårtor. Gateau är ett hantverksbageri med anor från 1937 där brödet bakas enligt traditionella franska recept. I dag finns Gateau på ett trettiotal platser i Sverige. På Arlanda öppnas fyra nya enheter, en på Marknadsplatsen, en i Terminal 5 gateområde F, en i Terminal 2 och en i SkyCity.
- Det har varit viktigt för oss att säkerställa ett utbud med bred prisbild där upplevelsen av god kvalitet och högt prisvärde eftersträvas. Vi vill också lyfta den svenska fikakulturen och där kan Gateau bidra på ett mycket positivt sätt. Här får vi svenskt fika med hög kvalitet, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.
Bakom Gateau på Arlanda står SSP som kommer driva Fazer-ägda Gateau genom franchise. SSP driver redan ett flertal restauranger på Arlanda och på flygplatser runt om i världen. I sommar har SSP även öppnat restaurangen Craft & Draft och Cornelius Coffee samt en kiosk på Luleå Airport och kommer öppna fyra nya koncept, Fika & Kiosk, Bisto & Bar, Husman och kiosken WHSmith på Malmö Airport.
31 Aug 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"