Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Han blir ny vd för Svenska Brasserier

 
Han blir ny vd för Svenska BrasserierMichael Porseryd blir ny VD för Svenska Brasserier. Krogkoncernen Svenska Brasserier meddelar meddelar att Michael Porseryd tar rollen som ny VD. Han efterträder Niklas Johansson som lämnar positionen efter elva år i företaget, varav de senaste sex åren som VD.

Svenska Brasserier ingår AIRA, Sturehof, Riche, Teatergrillen, Sturehofs Matmarknad, Taverna Brillo, Luzette, The Hills, Riche Fenix och Ulriksdals Värdshus. Till hösten öppnar Gondolen igen vid Slussen i Stockholm. Niklas Johansson lämnar sin nuvarande post som vd den 1 september.

  – Vi vill uttrycka vår hjärtliga och innerliga tacksamhet till Niklas Johansson, inte minst för hans hårda arbete under pandemin, säger Matilda Jackson, styrelseordförande för Svenska Brasserier.

Michael Porseryd har varit vd för filmföretaget SF Studios mellan 2016-2023. Med sin mångåriga erfarenhet från media- och underhållningsbranschen tar Michael Porseryd med sig ett unikt perspektiv till rollen som VD för Svenska Brasserier. 

  – Jag ser tydliga paralleller mellan media- och underhållningsbranschen - och den gastronomiska världen. Båda kräver en djup förståelse för kundens preferenser, förmågan att skapa unika upplevelser, och ett orubbligt engagemang som eftersträvar förträfflig kvalitét. Det är ett stort privilegium att få ta över taktpinnen i Svenska Brasserier - och att få ersätta en ledare som lämnat bolaget i så fin författning, säger Michael Porseryd.

  –När vi nu välkomnar Michael Porseryd är det med en övertygelse om att hans erfarenhet och visdom kommer att leda Svenska Brasserier till nya höjder, säger Matilda Jackson.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Brasserier