Han blir ny vd för Svenska Brasserier
25 Aug 2023
Svenska Brasserier ingår AIRA, Sturehof, Riche, Teatergrillen, Sturehofs Matmarknad, Taverna Brillo, Luzette, The Hills, Riche Fenix och Ulriksdals Värdshus. Till hösten öppnar Gondolen igen vid Slussen i Stockholm. Niklas Johansson lämnar sin nuvarande post som vd den 1 september.
– Vi vill uttrycka vår hjärtliga och innerliga tacksamhet till Niklas Johansson, inte minst för hans hårda arbete under pandemin, säger Matilda Jackson, styrelseordförande för Svenska Brasserier.
Michael Porseryd har varit vd för filmföretaget SF Studios mellan 2016-2023. Med sin mångåriga erfarenhet från media- och underhållningsbranschen tar Michael Porseryd med sig ett unikt perspektiv till rollen som VD för Svenska Brasserier.
– Jag ser tydliga paralleller mellan media- och underhållningsbranschen - och den gastronomiska världen. Båda kräver en djup förståelse för kundens preferenser, förmågan att skapa unika upplevelser, och ett orubbligt engagemang som eftersträvar förträfflig kvalitét. Det är ett stort privilegium att få ta över taktpinnen i Svenska Brasserier - och att få ersätta en ledare som lämnat bolaget i så fin författning, säger Michael Porseryd.
–När vi nu välkomnar Michael Porseryd är det med en övertygelse om att hans erfarenhet och visdom kommer att leda Svenska Brasserier till nya höjder, säger Matilda Jackson.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Brasserier
25 Aug 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen