Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

60-talsbyggnad byggs om till boutiquehotell

 
60-talsbyggnad byggs om till boutiquehotell60-talsbyggnaden i hörnet av Teknologgatan 2/Tegnérlunden 8 genomgår en ombyggnation till boutiqehotell. Fastigheten, Barnhusväderkvarnen 22 (uppförd 1966), som tidigare rymde Hotell Tegnérlunden i Stockholm omvandlas nu till ett exklusivt boutiquehotell. Det nya hotellet ska föra tankarna till Italien, med uttryck som inspirerats av ett generöst tilltaget Milano-inspirerat town house. 
 
Ett nytt hotell tar form intill Tegnérlunden i centrala Stockholm, där Norrmalm och Vasastan möts. Boutiquehotellet blir ett systerhotell till Hotel Diplomat och Villa Dagmar, som ligger på Östermalm i Stockholm.

 Arkitekt Per Öberg färdigställer det nya boutiquehotellet som beräknas slå upp dörrarna tidig höst 2024. Hotellet kommer att ha 103 gästrum och sviter många med utsikt över Tegnérlunden, en restaurang och cocktailbar. Hotellet får även ett spa, gym, boulebana och ett Chambre Séparée/konferensrum. 
Hotellets internationella miljö och atmosfär skapas av Anna Cappelen, delägare, tillsammans med dottern Pauline Cappelen, som hämtat inspiration från sina resor från framför allt Italien och Milano.  Huvudansvarig projektledare är delägaren Sune Malmström.

–Vi har tagit med oss kunskapen, hantverket, vårt DNA och det familjära från våra andra hotell och applicerat detta med nya format – allt för att förverkliga vår vision om ett italienskt town house. Det är väldigt roligt att få driva verksamhet i en, för oss, ny del av Stockholm och vi hoppas att det ska bli ett nytt spännande tillskott i Vasastan för vistelse, mat, dryck och umgänge, säger Anna Cappelen och Sune Malmström, arbetande delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Halvsyskonen Anna Cappelen och Sune Malmström tillsammans med Jan-Åke Glommen och Fredrik Lindberg är ägare av fastigheten. Hotel Diplomat AB kommer att stå för driften av det nya hotellet och är hyresgäst.

 Familjen Malmström har, sedan 60-talet, drivit hotellverksamheter i fyra generationer. Än idag driver man med stor framgång Hotel Diplomat - femfaldigt utnämnt till ”Sveriges bästa hotell” av prestigefyllda Condé Nast Traveler i kategorin ”Best Hotels in Northern Europé: Readers' Choice Award" och Villa Dagmar, på Nybrogatan intill Östermalms Saluhall, har belönats med National Geographics Traveler Hotel Awards 2021 och har utsetts av Tatler Travel Guide 2022 till ett av de 101 bästa hotellen i världen.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Anna och Sune fortsätta arbetet med att förädla, förvalta och vidareutveckla fastigheten, som med hotellet kommer att bli en ny, unik destination i Stockholm, säger Jan-Åke Glommen och Fredrik Lindberg.

Det nya boutiquehotellet öppnar hösten 2024. Bokningen öppnar under hösten 2023.Av: Annika Rådlund Foto: Magnus Marding