Nu öppnar Fenix Sthlm
5 Sep 2023
På Fenix Sthlm har man fokuserat på service och mat. Förutom deli, bar och bistro finns även konferenslokaler, öppna ytor för spontana möten, gym och en exklusiv takbar för möten, mingel och after work.
– Vi är så glada att äntligen få välkomna gäster till Fenix Sthlm, en mötesplats med fokus på utveckling, innovation, hållbarhet och en bra arbetsmiljö. Här kan du boka inspirerande konferenser och effektiva möten i våra moderna lokaler och på Gastropol – deli, bar & bistro kan du njuta av matupplevelser hela dagen i en modern och avkopplande miljö, säger Margareta Gustavsson, platschef på Fenix Sthlm.
Sabis är helhetsleverantör och erbjuder gäst-, mat-, dryckes-, och supportservice.
Gastropol med bar och bistro drivs av Mattias Berggren. Han har över 20 års erfarenhet i krogbranschen och har varit delaktig i skapandet av flera framgångsrika restauranger och koncept, såsom Omaka, Eataly och Bianchi. Fokus ligger på Gastropol är ekologiska och hållbara råvaror och man samarbetar med flera lokala gårdar och producenter.
– Jag är så glad att få vara en del av Gastropol och att få skapa en ny matdestination i Hagastaden. I delin erbjuder vi allt från frukost, fika och gott kaffe till lunch och after work. Vi har även ett eget bageri där vi bakar allt bröd och fika. I vår bistro serverar vi lunch i en fantastisk miljö. Här hittar man både dagens lunch och en à la carte meny som innefattar såväl klassiska rätter som helt nya smakupplevelser. Med vår starka bistromeny och bordsbokning vill vi vara det självklara valet för affärslunch i Hagastaden, säger Mattias Berggren, Food & Beverage Manager på Gastropol.
Konferensdelen i Fenix Sthlm består av sju konferensrum med plats för upp till 100 personer, samt coworking-ytor där gäster kan sitta och arbeta eller ta spontana möten. Konferenslokalerna är designade av Studio Stockholm.
Längst upp i huset finns även en exklusiv takbar med utsikt över Vasastans takåsar. Här kommer det kontinuerligt att anordnas event men takbaren är även möjlig att hyra för hyresgäster såväl som för externa företag och personer.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Sabis
Om Sabis
Sabis AB är ett Stockholmsbaserat familjeföretag grundat 1874. De driver idag 20 restauranger, 10 caféer, tre hotell samt fem matbutiker med cirka 700 medarbetare.
5 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"