Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu startar Stockholm Beer & Whisky Festival - på en ny plats

 
  • Stockholm Beer & Whisky Festival - By the Sea arrangeras 8 - 9 september 2023 på Stadsgårdsterminalen vid Slussen.

    Stockholm Beer & Whisky Festival - By the Sea arrangeras 8 - 9 september 2023 på Stadsgårdsterminalen vid Slussen.

  • Heléne Reuterwall Thideman PR & Marketing Manager och Marianne Wallberg grundare av Stockholm Beer & Whisky Festival ser fram mot årets festival som startar idag.

    Heléne Reuterwall Thideman PR & Marketing Manager och Marianne Wallberg grundare av Stockholm Beer & Whisky Festival ser fram mot årets festival som startar idag.

  • Nynäshamns ångbryggeri och Gamla Enskede bryggeri är två av de lokala bryggerierna som kommer att vara på plats.

    Nynäshamns ångbryggeri och Gamla Enskede bryggeri är två av de lokala bryggerierna som kommer att vara på plats.

Föregående
Nästa
 
Idag öppnar Stockholm Beer & Whisky Festival. Mässan som har arrangerats i 30 år byter nu lokaler och har fått ett tillägg i festivalnamnet:  Stockholm Beer & Whisky Festival - by the sea. Nu kommer den att arrangeras en kort promenad från Slussen, vid vattnet, i Stadsgårdsterminalen.

Mässan har varit en succé från start och första året den arrangerades besöktes mässan av 18 000 personer och sedan dess har den bara ökat i popularitet.  2015 års mässa slog alla rekord med 37 000 kunskapstörstande besökare från hela världen som besökte NackaStrands Mässan i Stockholm. Festivalen har fortsatt sin framgångsresa men som alla mässor så har det efter pandemin blivit ett tapp (och då menar vi här inte öltapp) utan ett bortfall av företag på grund av att det kan vara svårt att delta på en mässa som i det här fallet har arrangerats under två helger to-lörd med både transporter och personal på plats. Därför kommer nu mässan att arrangeras i två dagar i stället för i sex dagar. Nackastrandsmässans lokaler drivs nu också i ny regi och ett nytt format har nu därför tagits fram av mässarrangörerna. Grundaren Marianne Wallberg ser nu med stolthet fram mot det nya greppet man tar med mässan.

– Stadsgårdsterminalens lokaler är verkligen coola - och perfekta för detta arrangemang.

Lokalerna har tidigare varit mest känd för att vara Birka cruises avgångshallar och kontor, men de finns inte längre kvar utan nu används delar av fastigheten till bland annat konserter och andra kulturevenemang.

–Efter 30 år lämnar vi det klassiska mässupplägget och välkomnar er till en ny och mer personlig konsumentmässa;
Stockholm Beer & Whisky Festival- by the sea.

Hon berättar att mässan kommer att arrangeras i bland annat det som tidigare var Birkas avgångshall och tull med mera kommer att nyttjas. Det är ingen dedikerad facktid nu, det som tidigare var på torsdagar. Utan nu arrangeras festivalen istället under två dagar, fredag och lördag 8-9 september.

I entrépriset ingår också ett valfritt historiskt provningsglas. På festivalen kommer det även att finnas både delikatesser och maträtter. Pasta, soppa, sallader, flera sorters smörrebröd, kanapéer, charkuterier, ostar, hamburgare i Food Trucken, pizza slices med mera.
Text och foto: Annika Rådlund
Ölbilden: Getty Images