Ny tävling ska premiera hållbarhet i restaurangbranschen
11 Feb 2020
- Det finns många kreativa och inspirerande förebilder runt om i landet som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar, säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.
Hållbarhetstävlingen, som tidigare gått under namnet Utmaningen, och då arrangerats enbart av Martin & Servera Restauranghandel, har under åren haft olika teman som till exempel matsvinn, mångfald och vegetariskt. Det nya namnet blir Utmanarna.
Nu breddas tävlingen att omfatta hela restaurangens verksamhet – från matsal till diskrum. Vem som helst kan skicka in en nominering, och det är naturligtvis ok att nominera sin egen verksamhet. Det krävs ingen extra insats av de som nomineras. Det handlar i stället om att juryn bedömer det hållbarhetsarbete som görs varje dag.
- Vi hoppas få se exempel som handlar om att arbeta smart och hållbart. Sådant som vi kan använda i vårt arbete för att inspirera andra kunder, säger Christina Gezelius.
Vinnarna får ett stipendium på 10 000 kr vardera att nyttja för vidareutbildning hos Martin & Servera-gruppens utbildningsföretag Gastro Merit. De får också varsitt inspirerande studiebesök/utbildning i samarbete med Martin & Servera-gruppens bolag – Martin & Servera Restauranghandel (kategorin Matsal), Sorundahallarna (kategorin Kök), Diskteknik (kategorin Disk) och Galatea (kategorin Bar).
Nominering görs via formulär på Martin & Serveras hemsida. Sista nomineringsdatum är den 15 mars 2020.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
Av: Annika Rådlund Källa: Martin & Servera
11 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"