Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu har Comfort Hotel Arlanda Airport öppnat

 
  • Hotelldirektör Jostein Rajala, Anna Spjuth, Senior Vice President och Petter Stordalen är nöjda med resultatet på nyöppnade på Comfort Hotel Arlanda Aiport.

    Hotelldirektör Jostein Rajala, Anna Spjuth, Senior Vice President och Petter Stordalen är nöjda med resultatet på nyöppnade på Comfort Hotel Arlanda Aiport.

  • Utöver de vanliga rumskategorierna finns även 8-bäddsrum. Alla har utsikt över Arlanda flygplats.

    Utöver de vanliga rumskategorierna finns även 8-bäddsrum. Alla har utsikt över Arlanda flygplats.

  • Snabbt och lätt ska det gå att checka in på det nya hotellet via mobilen, men det finns personal på plats för den som behöver.

    Snabbt och lätt ska det gå att checka in på det nya hotellet via mobilen, men det finns personal på plats för den som behöver.

Föregående
Nästa
 
Comfort Hotel Arlanda Airport  öppnade förra veckan och nu börjar hotellet fyllas av gäster - och det finns gott om plats, hela 503 rum finns det och är nu det största av kedjans hotell.

Comfort Hotel är med sina 34 hotell är en del av hotellkoncernen Nordic Choice Hotels, som har 200 hotell på mer än 100 destinationer i Skandinavien och Baltikum. Det senaste tillskottet är ett flygplatshotell placerat vid Sky City, som ligger mellan terminal 4 och 5, har gästerna endast två minuters promenad in till Arlanda. 

På hotellet finns flera olika typer av rum, bland annat stora rum med åtta bäddar.  
–Det passar för fotbollslaget som ska åka i väg eller för den moderna familjen, berättar hotelldirektören Jostein Rajala.  
  
Comfort Hotel vill utmana den traditionella bilden av vad ett hotell ska erbjuda och hur det ska nyttjas av gästen. Rummen har till exempel inga överkast eller prydnadskuddar, allt för att hålla nere priset och för att det ska gå snabbare att städa. Att det både finns rum med över- och underslaf,  rum med två dubbelsängar och mindre rum för affärsresande gör att målgruppen för hotellet är bred.

- Comfort Hotel har ett otroligt smart och modernt koncept med många bra digitala lösningar. Det ska bli extra spännande att följa våra gästers digitala resa, från att de bokar sitt boende genom vår app eller hemsida till att de checkar in och ut genom våra Self Service stationer och använder sin mobil som dörrnyckel. Lätta och smarta lösningar som vi hoppas fler gäster ska upptäcka och använda, säger Jostein Rajala.

I lobbyn med Barception kan gästerna beställa mat, dryck och tilltugg dygnet runt. Man kommer att arbeta aktivt med att motverka matsvinn till exempel genom att använda mindre tallrikar och all frukt och bär som inte går åt gör man smoothies av. All fisk som serveras är MSC märkt, palmoljan är bannlyst och på menyn finns inget nötkött. Engångsplast finns inte och målsättningen är att endast 1% av allt som förbrukas ska gå till förbränning. Allt annat ska gå till återvinning.

Lobbyn är designad för möten i alla dess former, för den som vill jobba eller ha små eller stora möten. Lobbyn är öppen för alla, även för de som inte bor på hotellet men som kanske har lite tid över innan ett flyg ska avgå. Utöver lobbyn finns fyra mötesrum som går att boka för en timme eller för hela dagar. För den aktive gästen erbjuder hotellet ett komplett gym med fokus på funktionell träning.

På 12:e våningen finner man Anorak Bar. En takbar som har enklare mat, tilltugg och dryck på menyn - med en milsvid utsikt där det går att se planen starta och landa. Anorak Bar kan även bokas och användas för möten, event eller privata tillställningar.

 –Det känns magiskt att stå här och äntligen få se hotellet helt klart. Den första stora byggstenen av flera som vi lägger just nu då vi är inne i en otroligt kraftig expansionsfas och med flera spännande projekt på gång. Det som gör mig extra glad är att fler personer kommer kunna upptäcka och bo på Comfort Hotel då vår kapacitet ökar med över 3000 rum inom tre år, säger Anna Spjuth, Senior Vice President på Comfort Hotel. 

Arlandahotellet är ett av flera nya hotell som hotellkedjan Comfort Hotel kommer att öppna inom en treårsperiod. 
Nästa flygplatshotell att öppna är Comfort Hotel Copenhagen Airport den 1 augusti 2020 och Comfort Hotel Vantaa Airport i Helsingfors 2023.

Text och foto: Annika Rådlund