Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Medelhavet inspirerar på nyinvigda Taverna Brillo

 
Medelhavet inspirerar på nyinvigda Taverna BrilloTaverna Brillo, som ligger vid Stureplan i Stockholm, har öppnat på nytt efter en lättare renovering. Taverna Brillo var tidigare ett italienskt brasserie i svensk tappning som öppnade 2012. Den stora matsalen omgavs av barer och butiker som erbjöd pizza, bröd, glass, café och blommor. Under åren har utbudet förändrats allt eftersom. Taverna Brillo har nu genomgått en renovering och har precis öppnat dörrarna igen, nu med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson.

Det är det inte bara inredningen som blivit förändrad, även det tidigare matkonceptet har blivit förnyat - tillsammans med två namnkunniga kockar. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.

- Vi ser fram emot att bjuda våra gäster till en pulserande mötesplats där Medelhavet smälter samman med Stockholm. Vår vision är att Taverna Brillo ska ge gästerna en minnesvärd smakupplevelse och en stunds avkoppling i en varm och kosmopolisk atmosfär”, säger Danyel Couet.

Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland.

På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm. 
Danyel Couet och Sebastian Thureson har skapat en meny som förenar smaker och kulturer från hela Medelhavsregionen och är en hyllning till regionens rika och varierade kök. Några exempel på rätter inkluderar en grillad bläckfisk med salsa på grillade grönsaker och inlagd citron, samt en skivad lammstek smaksatt med timjan och oregano som serveras med Brillos egna version av moussaka. Dessutom presenteras en ny paradrätt i form av en skaldjursdoftande Bouillabaisse Royal med en plateau av grillade fiskar och skaldjur.

Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.

Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen.
Text och foto: Annika Rådlund