Medelhavet inspirerar på nyinvigda Taverna Brillo
23 Okt 2023
![Medelhavet inspirerar på nyinvigda Taverna Brillo](/medelhavet-inspirerar-paa-nyinvigda-taverna-brillo-377604/nyhet-files/Taverna%20Brillo%20Daneiel%20Couet%20nw.jpg)
Det är det inte bara inredningen som blivit förändrad, även det tidigare matkonceptet har blivit förnyat - tillsammans med två namnkunniga kockar. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.
- Vi ser fram emot att bjuda våra gäster till en pulserande mötesplats där Medelhavet smälter samman med Stockholm. Vår vision är att Taverna Brillo ska ge gästerna en minnesvärd smakupplevelse och en stunds avkoppling i en varm och kosmopolisk atmosfär”, säger Danyel Couet.
Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland.
På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm.
Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland.
På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm.
Danyel Couet och Sebastian Thureson har skapat en meny som förenar smaker och kulturer från hela Medelhavsregionen och är en hyllning till regionens rika och varierade kök. Några exempel på rätter inkluderar en grillad bläckfisk med salsa på grillade grönsaker och inlagd citron, samt en skivad lammstek smaksatt med timjan och oregano som serveras med Brillos egna version av moussaka. Dessutom presenteras en ny paradrätt i form av en skaldjursdoftande Bouillabaisse Royal med en plateau av grillade fiskar och skaldjur.
Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.
Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen.
Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.
Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen.
Text och foto: Annika Rådlund
23 Okt 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"