Medelhavet inspirerar på nyinvigda Taverna Brillo
23 Okt 2023
Det är det inte bara inredningen som blivit förändrad, även det tidigare matkonceptet har blivit förnyat - tillsammans med två namnkunniga kockar. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.
- Vi ser fram emot att bjuda våra gäster till en pulserande mötesplats där Medelhavet smälter samman med Stockholm. Vår vision är att Taverna Brillo ska ge gästerna en minnesvärd smakupplevelse och en stunds avkoppling i en varm och kosmopolisk atmosfär”, säger Danyel Couet.
Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland.
På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm.
Efter en renovering under hösten slår Taverna Brillo upp dörrarna på nytt. Från 25 oktober 2023 är det dags att välkomna gästerna till en smakupplevelse som sträcker sig från Marocko till Grekland.
På nya Taverna Brillo möter Medelhavet Stockholm.
Danyel Couet och Sebastian Thureson har skapat en meny som förenar smaker och kulturer från hela Medelhavsregionen och är en hyllning till regionens rika och varierade kök. Några exempel på rätter inkluderar en grillad bläckfisk med salsa på grillade grönsaker och inlagd citron, samt en skivad lammstek smaksatt med timjan och oregano som serveras med Brillos egna version av moussaka. Dessutom presenteras en ny paradrätt i form av en skaldjursdoftande Bouillabaisse Royal med en plateau av grillade fiskar och skaldjur.
Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.
Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen.
Restaurangens inredning har fått en modern uppdatering samtidigt som Taverna Brillos klassiska känsla fortfarande finns kvar. Den främre delen av restaurangen har omvandlats till en salumeria, en delikatessdisk med fokus på charkuteri. Det breddade matutbudet utökar även användningsområdet för den imponerande vedugnen som tillsammans med salumerians råvaror kan ses utifrån gatan.
Taverna Brillo har under ombyggnationen haft öppet för drop-in med en enklare meny.
Den 25 oktober öppnar hela restaurangen igen.
Text och foto: Annika Rådlund
23 Okt 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Bygger ny restaurang på Älmhults handelsplats
Projektet omfattar nyproduktion av restaurangen Linnéa & Basilika
-
Max lanserar Christmas Wonder Swirl
"Det är kul att jobba med säsongsanpassade smaker"
-
VM i nyskrivna snapsvisor
Svenska landslagets uppställning:
-
S:t Olav utsett till Sveriges godaste lokala teblandning
"Vi ville skapa en ekologisk te-blandning med riktig skogskänsla"
-
Sista dagen att rösta på Sveriges snyggaste kontor
Se de nominerade kontoren här:
-
Skåvsjöholm blir en del av Countryside Hotels
"Nu ser vi fram emot att öppna ytterligare en dörr in till vårt hotell och välkomna nya gäster från Sverige och andra delar av världen som ännu inte upptäckt oss"
-
Stockholms skärgård utsedd till ett av världens 25 bästa resmål
Detta lyfts fram i motiveringen: