Måns Zelmerlöw lanserar ännu ett vin
8 Feb 2022

De tidigare vinerna, Hola MZ Cava, MZ Raval och MZ Barrik lanserades under 2021. Alla tre vinerna från norra Spanien och är signerade Måns Zelmerlöw. Idag den 8 februari, är det dags för MZ Wines-portföljen att utökas ytterligare med Hola MZ Cava Rosé.
– Yes, nu kommer min rosécava! En bärig och bubblande superhit, om jag får säga det själv, säger Måns Zelmerlöw stolt.
Namnet ”Cava Mia”, en liten flirt med hans låttitel "Cara Mia" som han en gång tävlade med i Melodifestivalen.
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw bär ursprungsskydds-beteckningen D.O Cava. Druvorna i denna torra rosécava är, liksom i de tidigare vinerna, odlade i Katalonien i norra Spanien. Rosécavan är både ekologisk och vegansk.
I den rosa nyheten är druvan pinot noir dominerande med sina 50 procent., sedan är det trepat och xarel-lo med 25 procent vardera.
Efter sitt första år i vinbranschen har Måns uppnått cirka 400 000 sålda liter - över en halv miljon flaskor.
Under 2022 kommer att han därmed att representera en av Spaniens topp tio mest säljande vinproducenter på Systembolaget.
8 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"