Bokrelease: Snowfood av kocken Lindor Wink
5 Jan 2022

Lindor Wink har en gedigen kockbakgrund med arbete bland annat hos stjärnkockar som Magnus Ek, Mathias Dahlgren, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg. De senaste åren har han rönt stora framgångar som coach åt juniorkocklandslaget.
Han menar att god mat och snö gör oss människor gott och den här boken innehåller mycket av båda. Här blandas två passioner- mat och skidåkning.
Den innehåller 75 vinterrecept för alla som vill äta gott före, under och efter en dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen till afterski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet medan vi delar dagens åk med varandra.
Boken är rikligt illustrerad med vackert recept skid och landskapsfotografi.
- Känslan av att sitta vid ett dukat bord efter en lång dag ute gör en glad, kanske är det viktigaste inte vad som serveras utan gemenskapen med nära och kära, säger kocken och skidåkaren Lindor Wink.
Den förra boken i den här kokboksserien: Ät, Spring, Njut premierades med pris I World Gourmand cookbook Awards.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gawell Förlag
5 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"