Bokrelease: Snowfood av kocken Lindor Wink
5 Jan 2022

Lindor Wink har en gedigen kockbakgrund med arbete bland annat hos stjärnkockar som Magnus Ek, Mathias Dahlgren, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg. De senaste åren har han rönt stora framgångar som coach åt juniorkocklandslaget.
Han menar att god mat och snö gör oss människor gott och den här boken innehåller mycket av båda. Här blandas två passioner- mat och skidåkning.
Den innehåller 75 vinterrecept för alla som vill äta gott före, under och efter en dag på snö. Rejäla frukostar, mat att ta med i backen, tilltuggen till afterski och de härliga middagarna som gärna får dra ut på tiden- inte i köket utan vid bordet medan vi delar dagens åk med varandra.
Boken är rikligt illustrerad med vackert recept skid och landskapsfotografi.
- Känslan av att sitta vid ett dukat bord efter en lång dag ute gör en glad, kanske är det viktigaste inte vad som serveras utan gemenskapen med nära och kära, säger kocken och skidåkaren Lindor Wink.
Den förra boken i den här kokboksserien: Ät, Spring, Njut premierades med pris I World Gourmand cookbook Awards.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gawell Förlag
5 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"