Uber eats levererar mat till rymden
15 Dec 2021
För leveransen har man teamat upp med den japanska entreprenören Yusaku Maezawa, som personligen levererade delikata japanska rätter på burk till astronauterna på den internationella rymdstationen ISS, som en del av hans 12-dagars resa i rymden.
Leveransen genomfördes den 11 december kl. 03:40 svensk tid, efter att maten rest 40 mil och 6 timmar sedan Maezawas avgång från jorden.
–One small handoff for Yusaku Maezawa, one giant delivery for Uber Eats!, säger Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Rätterna utgjorde en välkomnad paus från den vanliga rymdmaten.
–Vi är så glada över att ha hjälpt till att genomföra den första, lyckade leveransen till yttre rymden. Vårt mål är att hjälpa människor ta sig var som helst och få tag på vad de vill, när de vill, så vi är stolta över att kunna servera astronauterna på den internationella rymdstationen ISS. Yusaku Maezawa får tummen upp för den här leveransen, även om det tog lite längre tid än de vanliga 30 minuterna för den att anlända.
Fakta om leveransen:
Maten levererades av Yusaku Maezawa till den internationella rymdstationen ISS. Det tog 8 timmar och 34 minuter från start till leverans. När Yusaku Maezama bestämde sig för att åka till rymden, arbetade han och Uber Eats tillsammans för att utveckla en plan för att leverera japanska delikatesser till astronauterna. Maten levererades personligen av Yusaku Maezama till den internationella rymdstationen. Maten tillreddes i Japan, rätterna som levererades inkluderade en rad japanska delikatesser, bland annat kokt makrill i miso, beef bowl i kokt söt sås, kokt kyckling med bambuskott och bräserat fläsk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Uber eats
15 Dec 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"