Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Uber eats levererar mat till rymden

 
Uber eats levererar mat till rymdenUber Eats hjälper den japanska entreprenören Yusaku Maezawa leverera mat till astronauter på den internationella rymdstationen ISS Uber Eats meddelar att de genomfört en matleverans till yttre rymden, vilken innebär den första matleveransen till rymden någonsin. Rätterna som levererades inkluderade bland annat kokt makrill i miso, beef bowl kokt i söt sås, kokt kyckling med bambuskott och bräserat fläsk,

För leveransen har man teamat upp med den japanska entreprenören Yusaku Maezawa, som personligen levererade delikata japanska rätter på burk till astronauterna på den internationella rymdstationen ISS, som en del av hans 12-dagars resa i rymden. 

Leveransen genomfördes den 11 december kl. 03:40 svensk tid, efter att maten rest 40 mil och 6 timmar sedan Maezawas avgång från jorden. 

–One small handoff for Yusaku Maezawa, one giant delivery for Uber Eats!, säger Ubers vd Dara Khosrowshahi. 
Rätterna utgjorde en välkomnad paus från den vanliga rymdmaten. 

–Vi är så glada över att ha hjälpt till att genomföra den första, lyckade leveransen till yttre rymden. Vårt mål är att hjälpa människor ta sig var som helst och få tag på vad de vill, när de vill, så vi är stolta över att kunna servera astronauterna på den internationella rymdstationen ISS. Yusaku Maezawa får tummen upp för den här leveransen, även om det tog lite längre tid än de vanliga 30 minuterna för den att anlända.

Fakta om leveransen:

Maten levererades av Yusaku Maezawa till den internationella rymdstationen ISS. Det tog 8 timmar och 34 minuter från start till leverans. När Yusaku Maezama bestämde sig för att åka till rymden, arbetade han och Uber Eats tillsammans för att utveckla en plan för att leverera japanska delikatesser till astronauterna. Maten levererades personligen av Yusaku Maezama till den internationella rymdstationen. Maten tillreddes i Japan, rätterna som levererades inkluderade en rad japanska delikatesser, bland annat kokt makrill i miso, beef bowl i kokt söt sås, kokt kyckling med bambuskott och bräserat fläsk

 Av: Annika Rådlund Källa och foto: Uber eats

Taggar

Mat Nyheter Restaurang