Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lakrits på menyerna i Helsingborg

 
Lakrits på menyerna i HelsingborgLakrits på menyn i oktober bland Helsingborgs restauranger. Under en helg i oktober kommer Lakritsfabriken tillsammans med några av Helsingborgs lokala krogar arrangera en helg med massor god mat med smak av lakrits på menyerna.

Lakritsfabriken har länge jobbat med att visa upp lakritsens allsidighet genom kryddserier och ett större utbud av lakritsråvaror i sitt sortiment. Nu vill även Lakritsfabriken visa Helsingborgarna hur lakrits faktiskt smakar när det används i ett till synes ganska udda användningsområde som matlagning tillsammans med några av Helsingborgs restauranger.

 – Vi vill att lakritsen ska bli en del av det vardagliga köket för att utveckla smakerna i maten och få fler att känna skillnaden. Jag har själv arbetat som kock och älskar hur lakritsen ger en mustig och fyllig smak samt utvecklar de andra kryddornas smaker” säger Martin Jörgensen, grundare av Lakritsfabriken i Ramlösa AB.

Under helgen kommer några av Helsingborgs restauranger delta med en meny med lakrits som kommer säljas under helgen. Alla krogar och restauranger väljer själva hur dem vill använda lakritsen i sina rätter där alla får experimentera med råvarorna så mycket de vill.

Helsingborg – med smak av lakrits kommer att visa upp lakritsens goda smak på flera olika sätt där drinkar, söta desserter och lyxiga maträtter kommer att få en twist med lakrits på Helsingborgs mest kända krogar.

 – Vi vill hitta något unikt som lockar både Helsingborgarna och turister att besöka vår vackra stad för att äta gott och se vårt stora utbud av restauranger. Genom ”Helsingborg – med smak av lakrits” vill vi visa upp dessa nya smaker som lakritsen ger och hur restaurangerna skapar nya smaker med unika råvaror” säger Elin Perlelin, event och marknadsansvarig på Lakritsfabriken.

Lakritsfabriken har sedan tidigare ett samarbete med Helsingborgs stad där det under sommaren och de kommande närmsta åren växer lakritsrot mitt på sundstorget i centrala Helsingborg. Även detta för att visa att lakrits är så mycket mer än bara svarta godisbitar och hur vi kan förgylla alla dess användningsområden.

Arrangemanget kommer att ske under torsdagen den 1 oktober till lördagen den 3 oktober.
Om Lakritsfabriken
Lakritsfabrikens sortiment innehåller flera produkter med olika smaksättningar samt lakritsråvaror för matlagning, bakning och desserter. Lakritsfabriken i Ramlösa drivs av Martin Jörgensen, tidigare kock och sommelier, och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: ScandChoco