Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kockarnas kamp är tillbaka med en jubileumssäsong

 
Kockarnas kamp är tillbaka med en jubileumssäsongDesirée Jaks, Jan Boris-Möller, Frida Ronge, Jacob Holmström, Jessie Sommarström, Jürgen Grossmann, Tea Malmgård och Ludwig Tjörnemo tävlar i Kockarnas kamp denna säsong. I årets säsong av Kockarnas kamp får tittarna stifta bekantskap med åtta stjärnkockar. Varje vecka utsätts kockarna för tuffa tävlingsmoment där deras yrkesskicklighet sätts på prov i allt från att steka flest antal plättar till att hacka rättika – med förbundna ögon.

 Programmet kommer bjuda på flera nostalgiska tillbakablickar och kära återseenden, inte minst för Pär Lärnström som gör sin tionde säsong som programledare.

- Det känns nästan overkligt att det gått tio år sedan Tommy Myllemäki vann den första säsongen. Många hackade rättikor och ännu fler såsdueller senare är det dags för en ny säsong av programmet som blivit en institution i kocksverige. Jag kan lova att det blir minst lika mycket drama och spänning som vi är vana vid. Trots att det gått tio år kommer jag aldrig få nog av känslan som infinner sig varje gång jag står i ladan inför landets bästa kockar och får säga: ”Tävlingen börjar nu”, säger Pär Lernström. 

I årets säsong får vi bland annat möta tävlingskocken Ludwig Tjörnemo med flera tunga medaljer i bagaget, Göteborgs stolthet Frida Ronge, dessertdrottningen Tea Malmegård, legendaren Jan Boris-Möller och Desirée Jaks som är den yngsta deltagaren i programmets historia. De har alla åkt till Skåne för att tävla om titeln.  

Tionde säsongen av Kockarnas kamp sänds i åtta delar och har säsongspremiär tisdagen den 28 september klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.


Årets tävlande kockar:
Desirée Jaks, 24 år, Stockholm (uppväxt i Polen och Norsborg), Spesso

Jan Boris-Möller, 63 år, Lund, Matingenjör  

Frida Ronge, 36 år, Göteborg, TAK och UNN

Jacob Holmström, 39 år, Halmstad, Gastrologik   

Jessie Sommarström, 42 år, Vaxholm, Urban Deli-koncernen   

Jürgen Grossmann, 62 år, Stockholm (uppväxt i Tyskland), Hemma hos chef Grossmann  

Tea Malmgård, 33 år, Stockholm, Doma  

Ludwig Tjörnemo, 29 år, Stockholm, Etoile

Av: Annika Rådlund Källa: TV4
Foto: Jakob Dahlström