Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
25 Maj 2023
Aldrig tidigare har det varit så många kvinnor representerade bland de som har sökt till Årets Kock. Jämfört med föregående år har antalet kvinnliga sökande dubblerats och även det totala antalet sökande har ökat med nästan 20 procent jämfört med föregående år. Juryn har gått igenom samtliga tävlingsbidrag och gjort den första uttagningen av de som går vidare till nästa steg i tävlingen.
– Att fler kvinnliga kockar sökt sig till Årets Kock i år är en viktig milstolpe och något vi är mycket glada och stolta över! Att få fler kvinnor att tävla är något vi arbetar kontinuerligt för. Det märks också att intresset för svensk gastronomi är starkt och det ska bli mycket spännande att få följa de allra bästa under hela tävlingen fram till den stora finalen i höst, säger Helene Kugelberg, VD Årets Kock.
Följande kockar, utan inbördes ordning, går vidare till kvaltävlingen av Årets Kock 2023:
Anton Kardell från Linköping, Restaurang Jord
I år är det jubileumsår för Årets Kock som firar 40 år. Finalen i Årets Kock 2023 går av stapeln den 19 oktober.
25 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen