Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
25 Maj 2023

Aldrig tidigare har det varit så många kvinnor representerade bland de som har sökt till Årets Kock. Jämfört med föregående år har antalet kvinnliga sökande dubblerats och även det totala antalet sökande har ökat med nästan 20 procent jämfört med föregående år. Juryn har gått igenom samtliga tävlingsbidrag och gjort den första uttagningen av de som går vidare till nästa steg i tävlingen.
– Att fler kvinnliga kockar sökt sig till Årets Kock i år är en viktig milstolpe och något vi är mycket glada och stolta över! Att få fler kvinnor att tävla är något vi arbetar kontinuerligt för. Det märks också att intresset för svensk gastronomi är starkt och det ska bli mycket spännande att få följa de allra bästa under hela tävlingen fram till den stora finalen i höst, säger Helene Kugelberg, VD Årets Kock.
Följande kockar, utan inbördes ordning, går vidare till kvaltävlingen av Årets Kock 2023:
Anton Kardell från Linköping, Restaurang Jord
Christian Siberg från Stockholm, Limitless Food
Creations AB/Swedish Taste
Desirée Jaks från Stockholm, Spesso
Henric Herbertsson från Göteborg, SK Mat &
Människor
Johannes Börjesson från Malmö, Karl-Mikael
Liam Valentine från Göteborg, Hällsnäs Hotell
& Restaurang
Louise Johansson från Göteborg, Taste by Louise
Ludvig Persson från Årsta, Animo,
Luqaz Ottosson från Visby, Restaurang ROT
Marcus Bremdal från Trångsund,
Chefly
Markus Pettersson från Västra Frölunda, Restaurang
Signum
Martin Anneflod från Träslövsläge, Spiseriet
Martin Karlsson från Gränna, Grenna Hotell
Magnus Åkerström från Haninge, Bibliothek
Mikael Feuk från Flackarp, Gastro Gaspari
Oskar Persson från Huddinge, OM gastronomi
Pontus Wellén från Huddinge, Nordic Light Hotel
William Brittsjö från Stockholm, Restaurang Freyja
I år är det jubileumsår för Årets Kock som firar 40 år. Finalen i Årets Kock 2023 går av stapeln den 19 oktober.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
25 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier