Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya hotell ska byggas på Arlanda och Kiruna Airport

 
Nya hotell ska byggas på Arlanda och Kiruna AirportPå Stockholm Arlanda Airport planeras ett fullservicehotell med 540 dubbelrum. På Stockholm Arlanda Airport, med terminalnära läge, planerar Swedavia ett fullservicehotell. Hotellet kommer att bestå av 540 dubbelrum, konferensrum och ett brett utbud av barer och restauranger fördelade på en yta om 39 000 kvadratmeter.

Även Kiruna Airport får ett ansiktslyft då Swedavia planerar ett nytt hotell i direkt anslutning till terminalen på Sveriges nordligast belägna flygplats. Hotellet kommer att innehålla 180 hotellrum i två olika rumstyper, en restaurang- och barmiljö i hotellets entréplan där både övernattade och externa gäster kan mötas samt en lobby med work lounge där den som vill ha en avskild arbetsmiljö kan slå sig ner.

- Flygplatser är viktiga knutpunkter och utmärkta lägen för hotell. De blir belägna precis vid terminalerna och läget i kombinationen med arkitektur av hög kvalitet och finish gör dem till mycket attraktiva hotell. Vi tror att de kommer att mötas av stort intresse från operatörsmarknaden, säger Swedavia Real Estates VD Stefan Stenberg.

Swedavia bjuder nu in operatörer att lämna anbud på möjligheten att driva hotellen. En möjlig byggstart är tidigast 2025.


Av: Annika Rådlund Källa: Swedavia
Foto: Swedavia/BAU Arkitekter