Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Max Burgers breddar sitt gröna utbud

 
  • På den gröna menyn kommer bland annat nykomlingarna Crispy Supreme Buffalo, Supreme Sandwich finnas tillsammans med Grilloumi Original.

    På den gröna menyn kommer bland annat nykomlingarna Crispy Supreme Buffalo, Supreme Sandwich finnas tillsammans med Grilloumi Original.

  • Plant Beef Cheddar ‘n’ Chili och Crispy green nuggets.

    Plant Beef Cheddar ‘n’ Chili och Crispy green nuggets.

Föregående
Nästa
 
Imorgon den 16 maj utökar Max sitt gröna utbud och lanserar Supreme Green-menyn. Menyn innehåller växtbaserade och lakto-ovo vegetariska måltider, däribland två helt nya burgare och nuggets.

Efter succélanseringen av Green-menyn 2016 fortsätter nu MAX att erbjuda fler växtbaserade alternativ. Med tillskottet Supreme Green presenteras nu flertalet nya smakkombinationer och två innovativa nyheter – mungböna och svenska gula ärtor.

- När vi lanserade Green-familjen 2016 var den det bästa vi kunde åstadkomma då. Menyn blev en succé och vi såg hur gästerna snabbt fick nya favoriter på menyn. Nu har vi uppdaterat och utökat menyn där vi bland annat hittar nykomlingarna Crispy Supreme och Real Green Burger.  Crispy Supreme omsluts av ett gyllene smakrikt, krispigt skal med en tydlig textur på insidan. Även Reel Green Burger är en växtbaserad burgare med en kryddig smaksättning, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.

Crispy Supreme är gjord på svenska gula ärtor och Real Green Burger är gjord av groddade mungbönor. Real Green Burger är dessutom ekologisk, icke-processad och helt fri från E-nummer.

- Max är en del av klimatproblemet och det är därför vi arbetat hårt sedan 2008 på att också vara en del av lösningen. Om mänskligheten inte fixar maten så kan vi inte heller fixa klimatet. Som gäst kan du minska din måltids klimatpåverkan med upp till 90 % genom att välja en måltid med låg klimatpåverkan. Nu när vi förbättrar och breddar vår gröna meny återigen så gör vi det lättare än någonsin för våra gäster att äta både gott och klimatmedvetet, säger Kaj Török, hållbarhetschef på Max


Supreme Green-menyn kommer innehålla åtta måltider varav fyra är helt växtbaserade och tre lakto-ovo vegetariska:

Real Green Burger En bönburgare med emmentalerost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad, saltgurka och originaldressing – omslutet av sesambröd.( 0,4 kg Co2e)

Crispy Supreme Sandwich En krispig burgare gjord på svenska gula ärtor med sweet onion, saltgurka, äggfri majonnäs - omslutet av ett sesambröd.
(0,3 kg Co2e)

Crispy Supreme Buffalo En krispig växtbaserad burgare med en het buffalosås, sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad och äggfri majonnäs - omslutet av ett sesambröd.( 0,4 kg Co2e)

Crispy Supreme Parmesan En krispig växtbaserad burgare med emmentalerost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad, parmesanflakes och aioli – omslutet av ett sesambröd. (0,6 kg Co2e)

Plant Beef Cheddar ‘n’ Chili En Plant Beef-burgare med jalapeños, cheddarost, smältost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad och creoledressing – omslutet av ett sesambröd. (0,7 kg Co2e)

Plant Beef Burger En Plant Beef-burgare med tomat, sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad, ketchup och äggfri majonnäs – omslutet av ett sesambröd.
(0,4 kg Co2e)

Grilloumi Original En smakrik burgare med jalapeñosalsa, tomat, sweet onion, isbergssallad, majonnäs, allt omslutet av vårt goda sesambröd.
(1,2 kg Co2e)

Crispy Green Nuggets Krispigt panerade växtbaserade nuggets. Serveras med en valfri dipsås.
(6 pcs: 0,2 kg Co2e)

 Källa och foto: Max Burgers