Max Burgers breddar sitt gröna utbud
15 Maj 2023
- När vi lanserade Green-familjen 2016 var den det bästa vi kunde åstadkomma då. Menyn blev en succé och vi såg hur gästerna snabbt fick nya favoriter på menyn. Nu har vi uppdaterat och utökat menyn där vi bland annat hittar nykomlingarna Crispy Supreme och Real Green Burger. Crispy Supreme omsluts av ett gyllene smakrikt, krispigt skal med en tydlig textur på insidan. Även Reel Green Burger är en växtbaserad burgare med en kryddig smaksättning, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Crispy Supreme är gjord på svenska gula ärtor och Real Green Burger är gjord av groddade mungbönor. Real Green Burger är dessutom ekologisk, icke-processad och helt fri från E-nummer.
- Max är en del av klimatproblemet och det är därför vi arbetat hårt sedan 2008 på att också vara en del av lösningen. Om mänskligheten inte fixar maten så kan vi inte heller fixa klimatet. Som gäst kan du minska din måltids klimatpåverkan med upp till 90 % genom att välja en måltid med låg klimatpåverkan. Nu när vi förbättrar och breddar vår gröna meny återigen så gör vi det lättare än någonsin för våra gäster att äta både gott och klimatmedvetet, säger Kaj Török, hållbarhetschef på Max
Supreme Green-menyn kommer innehålla åtta måltider varav fyra är helt växtbaserade och tre lakto-ovo vegetariska:
Real Green Burger En bönburgare med emmentalerost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad, saltgurka och originaldressing – omslutet av sesambröd.( 0,4 kg Co2e)
Crispy Supreme Sandwich En krispig burgare gjord på svenska gula ärtor med sweet onion, saltgurka, äggfri majonnäs - omslutet av ett sesambröd.
(0,3 kg Co2e)
Crispy Supreme Buffalo En krispig växtbaserad burgare med en het buffalosås, sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad och äggfri majonnäs - omslutet av ett sesambröd.( 0,4 kg Co2e)
Crispy Supreme Parmesan En krispig växtbaserad burgare med emmentalerost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad, parmesanflakes och aioli – omslutet av ett sesambröd. (0,6 kg Co2e)
Plant Beef Cheddar ‘n’ Chili En Plant Beef-burgare med jalapeños, cheddarost, smältost, tomat, sweet onion, krispig isbergssallad och creoledressing – omslutet av ett sesambröd. (0,7 kg Co2e)
Plant Beef Burger En Plant Beef-burgare med tomat, sweet onion, saltgurka, krispig isbergssallad, ketchup och äggfri majonnäs – omslutet av ett sesambröd.
(0,4 kg Co2e)
Grilloumi Original En smakrik burgare med jalapeñosalsa, tomat, sweet onion, isbergssallad, majonnäs, allt omslutet av vårt goda sesambröd.
(1,2 kg Co2e)
Crispy Green Nuggets Krispigt panerade växtbaserade nuggets. Serveras med en valfri dipsås.
(6 pcs: 0,2 kg Co2e)
15 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: